Site icon Lykten

Lisa (15) ble kjæreste med muslim – knivstakk sin mor 20 ganger

Lisa Borch (15) fra Nord-Jylland ble sist torsdag dømt i dansk rett for drapet på sin 40 år gamle mor, Tine Rømer Holtegaard.

Sammen med sin daværende kjæreste, den 29-årige asylflyktningen Bakhtiar Mohammed Abdullah, skal de to ha sittet i timesvis og sett på grusomme henrettelsesvideoer fra Midøsten.

Den 8. oktober skal Lisa og Bakhtiar knivstukket jentas mor over 20 ganger i brystet.

DREPT: Tine Rømer Holtegaard (40) ble drept med over 20 knivstikk av sin datter og hennes muslimske kjæreste. (FOTO: Privat).
Lisa Borch sin radikale muslimske kjæreste, den irakisk-fødte  Bakhtiar Mohammed Abdulla, (29). De skal ha sittet i timesvis og sett på jihadist-videoer hvor terrororganisasjonen IS halshugde uskyldige mennesker. (FOTO: Privat).

Morens nye ektemann skal ikke ha vært hjemme når drapet skjedde, men har i ettertid fått diagnosert PTSD, som følge av den grusomme hendelsen. Han forteller til den danske avisen BT:

– Tine var familiens samlingspunkt. Etter hennes død har alt falt sammen for meg. Det har vært totalt ødeleggende. Nå har jeg ventet i 10 måneder på å få klarhet i hva som egentlig skjedde den kvelden, så det er klart at dommen har vært forløsende for meg.

Han forteller videre om hvordan datteren Lisa de siste årene trakk seg mer og mer tilbake.

– I 2014 ble Lisa mer og mer innadvendt og grensesøkende, og hun brøt alle reglene som var i huset. Vi kunne tydelig se at noe var galt, men hun sa ingenting, heller ikke da hennes mor tok henne med til legen. Psykiatrisk hjelp fikk vi heller ikke da hun ikke var syk nok, sa de.

Det hele skal ha eskalert da Lisa Borch og hennes tvillingsøster fikk en sommerjobb på en restaurant og møtte Bakhtiar Mohammed Abdullah og flere andre utlendinger.

BESATT: Lisa Borch skal ha blitt besatt av militante islamister etter å ha blitt forelsket i en ukjent muslimsk mann i Danmark. Senere møtte hun Bakhtiar Mohammed Abdulla, og forsatte sin besatthet med jihadisme, terrorisme og henrettelser. (FOTO: Privat).

Stefaren fortsetter:

– Tine og Lisa hadde aldri kranglet før, men det eskalerte fullstendig etter at Lisa og hennes søster begynte å jobbe på restauranten. Jeg har aldri møtt et ungt menneske som er så full av løgn, svik og bedrag som Lisa. Hun levde et helt annet liv enn sin søster. Fullstendig uten kontroll. Vi måtte hente henne i byen, hvor hun hadde drukket seg full.

Kvelden når moren ble drept hadde Lisa selv ringt nødnummeret og fortalte at hennes mor var død. Når politiet ankom huset satt Lisa foran datamaskinen og viste politiet med fingeren hvor liket av hennes mor var. Det var denne kaldheten som gjorde at politiet raskt mistenkte datteren.

I retten skal Lisa og Bakhtiar ha skyldt på hverandre for mordet på Tine Rømer Holtegaard. Bakhtiar skal ha påstått at han kom til huset etter at Lisa hadde drept sin mor, mens Lisa på sin side fortalte at det var Bakhtiar som hadde knivstukket moren.

Retten kom fram til at de ikke med sikkerhet kunne fastslå hvem av de to som drepte moren, men at de begge var tilstede når det skjedde.

Det kom også frem i retten at Lisa og Bakhtiar hadde planer om å reise til Syria for å kjempe med terrororganisasjonen IS.

Dømt

Lisa Borch (15) ble dømt til ni års fengsel, hvorav de første årene skal sones på et ungdomsanstalt.

Bakhtiar Mohammed Abdulla (29), ble dømt til 13 års fengsel og deretter utvisning fra Danmark.

Begge ble også dømt til å betale rundt 400.000 kroner i erstatning til Tine Rømer Holtegaard, Lisa sin tvillingsøster og en yngre bror.

Exit mobile version