Site icon Lykten

KAOSET I GØTEBORG: Video av muslimer som skriker «Allahu Akbar» og angriper politiet

Klokken 11.16. Flere personer skal ha blitt pågrepet av politiet. Ni utenlandske statsborgere er tatt til forvaring, skriver Gøteborg-politiet på sin hjemmeside.

VOLDEN HAR STARTET: Venstreekstremistene har allerede startet volden. Offentlig maskering er forbudt i følge loven, men politiet valgte å ikke pågripe de som dekket seg til. (Foto: Fria Tider).

En person er pågrepet etter å ha sparket en politimann i ansiktet.

Nå begynner demonstranter og motdemonstranter å samles i Gøteborg.

I går skal politiet ha pågrepet to personer på Landvetter som sitter mistenkt for forberedelse til grov mishandling. De hadde med seg kniver i bagasjen, skriver politiet på sin hjemmeside. Disse skal tilhøre en ytre høyre-gruppering.

En person ble i går pågrepet i Gøteborg mistenkt for forberedelse til grov mishandling.

Svensk politi har også bedt om forsterkninger av norsk politi ved grensen til Norge og politiet gjennomfører aktivt kontroll av utenlandske borgere når det finnes mistanke om forberedelse til vold.

FREMME: Den nordiske motstandsbevegelsen gjør seg klar til å demonstrere. (Foto: Fria Tider).

Klokken 11.42: Den nordiske motstandsbevegelsen sier til journalister på plassen at de er klare for å forsvare seg mot voldelige motdemonstranter.

– Jeg håper de ikke lykkes å holde oss separerte, sier NMRs Per Öberg til Fria Tiders journalist på plass i Gøteborg.

– Vi har skjold og egne sykepleiere, fortsetter han.

Det skal være rundt 1.300 politimenn på plass for å oppretthold ro og orden.

SYKEPLEIER: Nasjonalsosialistene hadde sine egne felt-sykepleiere klare før marsjen i dag. (Foto: @Petersweden/Twitter).

Klokken 12.35: Expressens programleder som viser direkte fra plassen omtaler motdemonstrasjonen som «den fredelige demonstrasjonen». Det gjenstår å se om en slik beskrivelse holder vann utover dagen.

Den nordiske motstandbevegelse har ennå ikke startet sin demonstrasjon, men det ventes å starte nå hvert øyeblikk, over en halvtime forsinket.

Ifølge NMR så er antallet forventet redusert fra ca. 1000 til 500 personer.

En person på Expressens livesending skriver følgende: «Jag menar att ideologin nazism är avskyvärd och ett problem men att individer som utövar sin rätt att protestera och sedan blir beskyllda för motdemonstranternas våld är ett helt annat problem«.

Flere venstreekstremister skal ha forsøkt å bryte seg gjennom politiets sperringer men har blitt stoppet.

Motdemonstrantene flagger med kommunistiske og sosialistiske flagg og bannere uten at dette blir kommentert eller fordømt av svenske medier, slik man fordømmer nasjonalsosialistene i Den nordiske motstandsbevegelsen.

NMR MARSJERER. (Foto: @PeterSweden/Twitter).

Klokken 12.47: Marsjen har startet. Politiet har pågrepet flere venstreekstremister med pyroteknikk.

Programleder for Expressen på plass i sentrum sier han har sett flagg for den voldelige terrorgruppen ANTIFA blant motdemonstrantene bak sperringene.

Venstreekstremistene har kastet røykgranater mot NMRs demonstrasjon. Samtidig roper og skriker motdemonstranter «ingen rasister på våre gater» mot demonstrantene.

En person skal ha blitt pågrepet med en flyvende drone og brudd på luftfartsloven.

Politiet sier de i all hovedsak ikke vil inngripe på plass, men vil filme og ta fotografier av det som skjer og deretter gå til pågripelser etterpå.

Politiet har måttet forsvare seg mot venstreekstremistene med hester og batonger, etter at disse har forsøkt å bryte sperringene.

Det er rapportert at en venstreekstremist slenger steiner mot politiet med en slynge. (5:20 i videoen under her).

IDENTIFISERT PÅ BILDE: En av venstreekstremistene som kastet stein på politiet er funnet på bilde uten hette over ansiktet. (Foto: Privat).

Klokken 13.00: Programlederen sier at NMR-marsjen så langt er stille og kontrollert og er på vei mot fornøyelsesparken Liseberg.

Svenske medier har så langt kun intervjuet kommunister, sosialister innvandrere og folk som er imot NMRs demonstrasjon. Ingen fra NMR eller som støtter dem har fått stå frem i media.

Programlederen og journalistene omtaler stadig NMR som nazister, mens kommunistene og de voldelige antifascistiske gruppene kun omtales som «motdemonstrantene». Dette selv om man tydelig ser både flagg, skjorter og bannere med revolusjonære kommunistiske symboler.

Klokken 13.28. Fria Tiders journalist rapporterer at det har oppstått bråk mellom NMR og politiet og at NMR forsøker å bryte politiets linje. Deltakere fra NMR angriper politiet og blir da slått tilbake med batonger og flere blir lagt i bakken. Toget står nå stille.

Filter Nyheter kan fortelle at Shoaib Sultan fra Miljøpartiet De Grønne og Antirasistisk Senter er på plass i Gøteborg for å observere hva som skjer.

Den svenske avisen Aftonbladet sier at NMR forsøkte å ta seg til Bokmässan som avholdes i byen i dag, men ble stoppet av politiet. Politiet skal også ha brukt pepperspray mot NMR-toget som nå altså ikke går videre og er omringet.

Kommunistene og venstreekstremistene har kastet flere smell-bomber som skremmer politihester og hunder i tjeneste. Men en reporter for Expressen sier at det nå er roligere blant motdemonstrantene.

Det påpekes at politiet og myndigheter ikke overholder loven om maskeringsforbud for kommunistene og lar dem stå og kaste «knallskott» og forsøke å bryte politiets linjer, samtidig som de maskerer ansiktene sine med finlandshetter og skjerf.

Man kan høre knallskuddene gå i bakgrunnen mens reporteren fra Expressen rapporterer fra demonstrasjonen.

Klokken 13.55: Det rapporteres nå at årsaken til at NMR brøt linjen og forsøkte å komme gjennom politiets område er at kommunistene kastet steiner og andre gjenstander over politiets sperringer og mot NMR. Steinene skal ha også ha truffet politiet og politihestene.

To personer skal ha blitt fraktet til sykehus i ambulanse.

En politimann skal være skadet, etter å ha blitt slått ned av to NMR-medlemmer som ønsket å komme gjennom sperringene.

Det skal være ca. 700 personer i NMRs marsj ifølge Expressen.

Klokken 14.03: Svensk politi skal nå ha pågrepet Simon Lindberg, lederen for NMR. Rundt 10-15 NMR-medlemmer skal også ha blitt pågrepet i forbindelse med dette.

Expressens programleder diskuterer nå med reporteren ute i gaten om svensker får lov å bruke norrøne symboler og si uttrykk «hell seger», og at dette anses som nazistiske og bør forbys.

En reporter rapporterer nå at antirasistene og kommunistene har kommet seg gjennom politiets sperringer og tar seg nå inn der NMR skulle ha demonstrert.

– Maskerte mennesker skriker og beveger seg gjennom sperringer, sier Expressens journalist.

VANDALISERER: Kommunistene og venstreekstremistene har begått vandalisme i parker i Gøteborg under dagens motdemonstrasjon. (Foto: @Petersweden/Twitter).

Klokken 14.13: Venstreekstremistene skal ha skapt bråk og presset seg gjennom politiets sperringer. Politiet kom raskt til plassen med et halvt dusin politibusser.

Det virker som om politiet har stoppet NMR sin demonstrasjon og har sluppet gjennom venstreekstremistene etter at man ikke klarte å kontrollere folkemengden lenger.

Det er uklart hva NMR nå planlegger da demonstrasjonen er stoppet.

Kommunistene fortsetter å bruke knallskudd i det de tar seg inn de områdene som NMR skulle bruke.

Klokken 14.33: En norsk statsborger skal være pågrepet og utvist fra Sverige, etter å ha brutt utlendingsloven.

Klokken 15.29: Venstreekstremister og kommunister – maskerte demonstranter – forsøker å storme politiets sperringer.

Ifølge rapporter skal disse ha startet slagsmål og kastet steiner mot politiet.

Et antall politibusser skal ha kjørt til NMRs område og det var først forstått at disse skulle kjøre NMRs demonstranter vekk, men det viser seg at disse skal kjøre vekk de voldelige kommunistene som ønsker konfrontasjon og som har kommet seg i nærheten av NMRs demonstrasjonstog.

NMRs talsperson Per Örberg sier i en tale at de ikke vil forlate plassen der de står før politiet slipper løs deres leder og et dusin medlemmer som ble pågrepet tidligere på dagen.

Klokken 18.27: Politiet skriver at de har pågrepet rundt 30 personer og tatt hånd om 20 til. Det er forventet at det kan bli slåsskamper eller trefninger rundt om i Gøteborg utover kvelden.

Her er politiets egen beskrivelse:

Under dagen är totalt 29 omhändertagna av polis enligt Polislagen § 13.

Därutöver har polisen gripit totalt 35 misstänkta med följande rubriceringar:

4 förberedelse grov misshandel – anhållna

22 Våldsamt upplopp

4 Våldsamt motstånd

3 Försök till våld mot tjänsteman

1 Brott mot luftfartsförordningen

1 Brott mot vapenlagen

Exit mobile version