Site icon Lykten

Løfte om gratis blonde jenter lokker arabere til Sverige

For tiden så er det over tusen asylsøkere, flesteparten menn, som søker asyl i Sverige hver eneste dag. Mange har spurt seg hvorfor så mange velger en desperat reise gjennom hele Europa for å ta seg til det lille landet i nord.

Tidligere i dag ble det rapportert om et 30-talls asylsøkere som nektet å gå av bussen og flytte inn i nye asylboliger i Fredriksberg i Dalarna. Årsaken var at asylsøkerne var misfornøyde med at de måtte dele kjøkken og at de var nødt til å lage sin egen mat.

Dala-Demokraten konstaterer i sin gransking at de fleste av asylsøkerne som kommer til Sverige allerede er bosatt i nabolandene til Syria, men tar seg videre til Nord-Europa av økonomiske årsaker.

Forventningene til akkurat Sverige er skyhøye, ifølge avisen. På de nettstedene der menneskesmuglere legger ut informasjon pekes Sverige ut som det beste landet å ta seg til: Man får raskt asyl og man får snart hente resten av familien til landet.

På nettsidene blir også asylsøkerne lovet et skattefinansiert luksusliv. De blir fortalt at de kan bo på hotell inntil staten har ordnet gratis leilighet til dem, deretter kan de lene seg tilbake og la de svenske skattebetalerne bære alle levekostnadene deres.

Det finnes også seksuelle innslag i annonsene, ifølge Dala-Demokraten. Blant annet blir araberne lovet sin egen blonde kjæreste om de lykkes å ta seg illegalt hele veien til det lovede land i Nord-Europa.

Den svenske nyhetssiden Fria Tider brukte bare noen minutter på nettet for å finne to arabiske nettsider som lokker asylsøkere til Sverige med løfter om en blond kjæreste. En av nettsidene lover også generøse bidrag for innvandrere.

– I det hele kan man påstå at unge syriske menn lokkes til Sverige med et av de eldste triksene i boka – penger og jenter. Det publiseres bilder av blonde skjønnheter og man skriver at opprørte svenske kvinner demonstrerer fordi de krever å få en mann, skriver Dala-Demokraten.

Exit mobile version