Site icon Lykten

London 2017: Kirker stenges, moskeer åpnes

Moskeene er bygget på den triste ruinen av engelsk kristendom, skriver Giulio Meotti, som er kulturredaktør for italienske Il Foglio, i en artikkel for den amerikanske tenketanken Gatestone Institute. Og moskeene er kontrollert av radikale islamister.

Les også: London-terroren: IS-terroristen var trebarnsfar og engelsklærer

Giulio Meotti viser til en artikkel av Innes Bowen i The Spectator, som forteller at bare to av Storbritannias 1.700 moskeer lærer den modernistiske tolkningen av islam, sammenliknet med 56 prosent av alle moskeer i USA. Den ekstreme saudiarabiske wahhabis-bevegelsen kontrollerer seks prosent av moskeene i Storbritannia, mens den minst like fundamentalistiske Deobandi-bevegelsen kontrollerer opptil 45%. En tredjedel av britiske muslimer føler seg ikke som «en del av britisk kultur».

Les også: Den muslimske befolkningen i England og Wales nesten doblet på 10 år

Giulio Meotti viser i artikkelen til hvordan utviklingen mellom kristendommen og islam har vært i London de siste årene: Hyatt United Church ble kjøpt av det egyptiske samfunnet for å bli omgjort til en moske. Peterskirken er omgjort til Madina-moskeen. Brick Lane Mosque ble bygd på en tidligere metodistkirke. Ikke bare bygninger er ombygd, men også folk. Antallet konvertitter til islam har doblet seg; Ofte omfavner de radikal islam, som med Khalid Masood, terroristen som slo til mot Westminster.

VIDEO: Muslimsk mann skriker rasistisk hets mot «svinekjøttspisende mann» og slår kvinne på gaten i London

The Daily Mail publiserte fotografier av en kirke og en moske noen få meter fra hverandre i hjertet av London. Ved kirken San Giorgio, bygget for å ta imot 1.230 tilbedere, samlet det seg bare 12 personer for å feire messe. I Santa Maria kirke var det 20.

Den nærliggende Brune Street Estate moskeen har et annet problem: overbefolkning. Den har bare plass til 100 besøkende. På fredager må de troende be ute i gaten foran moskeen. Gitt de nåværende trender, blir kristendommen i England en relikvie, mens islam vil være fremtidens religion, frykter forfatteren.

Les også: Muslimer til engelskmenn i London: «Dette er vårt land nå – kom dere ut!»

Les mer: Brutal video viser hvordan muslimer banker opp 12 år gammel hvit gutt i England

I 2020 er det estimert at antall muslimer som deltar i bønner vil nå minst 683.000, mens antall kristne som går på ukentlig messe vil falle til 679.000. «Det nye kulturlandskapet i engelske byer er kommet, det homogeniserte, kristne landskapet av statlig religion er i retrett», sier Ceri Peach fra Oxford University, sitert av Meotti.

Mens nesten halvparten av britiske muslimer er under 25 år, er hver fjerde kristen over 65 år. «I løpet av 20 år kommer det til å være flere aktive muslimer enn kirkegjengere,» sier Keith Porteous Wood, direktør for National Secular Society.

VIDEO: Muslimsk skole i England lærer elevene at ikke-troende skal drepes

Siden 2001 har 500 kirker i London, uansett kirkesamfunn, blitt omgjort til private hjem. I samme periode har britiske moskeer blitt spredt. Mellom 2012 og 2014 falt andelen briter som identifiserer seg som anglikanere fra 21% til 17%, en nedgang på 1,7 millioner mennesker. Samtidig viste en undersøkelse utført av det respekterte NatCen Social Research Institute viser at antall muslimer har økt med nesten en million.

Les mer: Britisk intergrasjonssjef: «Muslimer vil aldri integrere seg»

Les mer: Muslim SPYTTET på ni måneder gammel baby og skrek: «Hvite mennesker bør ikke få barn»

Relatert:

Exit mobile version