Site icon Lykten

Londons muslimske borgermester forbyr reklame med lettkledde kvinner

Den pakistansk-ættede Sadiq Khan, ble nylig valgt inn som Londons første muslimske borgermester.

Khan ønsker nå å innføre et forbud mot visse reklamer i Londons offentlige transportsystem. Det skal dreie seg om reklamer med bilder av kvinnelige modeller med lite tøy på seg.

Ifølge Khan gir dette et «urealistisk inntrykk av hvordan kvinner skal se ut».

Slike reklamer kan ifølge borgermesteren føre til at vanlige kvinner utvikler «skam over sin egen kropp».

Les mer: Muslimer til engelskmenn i London: «Dette er vårt land nå – kom dere ut!»

MUSLIMSK BORGERMESTER: 45-årige Sadiq Khan er Londons første muslimske borgermester. London ble en minoritetsby for kristne og hvite etniske briter allerede i 2012. Nå innfører muslimske Khan sharia-lignende regler for blant annet reklame på offentlige plasser. (Foto: Sadiq Khan).

I en erklæring skriver Sadiq Khan følgende:

– Som far til to tenåringsjenter er jeg ekstremt bekymret over en form for reklame som nedverdiger folk, og da spesielt kvinner og gjøre dem skamfulle over deres egne kropper. Det er på høy tid at dette blir stoppet.

– Ingen som reiser med T-bane eller buss skal føle seg presset inn i urealistiske forventninger rundt sine kropper og jeg ønsker å sende en klar beskjed til reklameindustrien om dette.

Forbudet skal tre i kraft fra 1. juli.

Les mer: Den muslimske befolkningen i England og Wales nesten doblet på 10 år

NATURLIG: Kosmetikkfirmaet Dove brukte reklamen for å promotere kvinner med fyldigere former som et stikk til Protein World. Dette er en bra og morsom måte å ta tilbake det offentlige rommet på og i vestlig demokratisk tradisjon. (Foto: Dove reklame).

Muslimsk kvinnesyn i «feministisk» innpakking

Språkbruken i Khans erklæring legger seg tett opp mot den reklamekritikken som man tradisjonelt kan høre fra venstreorienterte feminister og politisk korrekte miljøer.

Khan fremstiller med andre ord seg selv som en mann som har et «feministisk» kvinnesyn og som ønsker å beskytte kvinners rettigheter.

Men reellt ligger hans krav i en forlengelse av et alminnelig muslimsk kvinnesyn.

Les mer: England: Muslimsk ektepar ville sprenge kjøpesenter fullt av mennesker

Muslimer og feminister

Islam krever tildekking av kvinner. Kvinner som ikke følger dette bør ikke finnes i det offentlige rom – om det enten er levende kvinner eller bilder av kvinner.

I store deler av den muslimske verden er det strengt forbudt å vise bilder av kvinner i offentligheten.

Muslimske autoriteter forsikrer at reglene er innført for å beskytte kvinnene og sikre deres rettigheter. De har nemlig behov for å beskyttes mot fremmede menns lystne blikk og må derfor dekkes til.

Borgermesterens reklameforbud er i så måte i pakt med dette islamske kvinnesynet og blant hans mange muslimske velgere så vil et slikt forbud bli høyt verdsatt.

Les mer: Afrobriter klager over at hvite flytter tilbake til London

Da bydelen Tower Hamlets i London for noen år siden fikk en muslimsk borgermester, sørget islamister for at alle offentlige bilder av kvinner i bikini ble malt over.

Khans politiske genistrek er at han får innført sitt forbud på en måte som gjør at feministene og politisk korrekte også blir fornøyde.

Feministene er allerede i ferd med å falle over hverandre i sin streben etter å vise imøtekommenhet overfor islam, og det hele er jo perfekt når borgermesterens islamske initiativ benytter seg av en språkbruk som ligner det de politisk korrekte feministene selv benytter seg av.

Les mer: Brutal video viser hvordan muslimer banker opp 12 år gammel hvit gutt i England

UNATURLIG: Islams inntog i Europa har skapt en del konfrontasjoner med hensyn til kvinner rettigheter og ytringsfrihet. Borgermesteren i London, Sadiq Khan, bruker feministiske argumenter for å sensurere offentligheten, men bak hans påståtte godhet lurer et mer skummelt og negativt motiv, nemlig islamisme. Her representert ved en såkalt «Burqini», et heldekkende badeantrekk for jentebarn og kvinner. (Foto: Bildemontasje).

Les mer: Muslimer i engelske fengsler feiret terrorangrepet i Belgia

Ja til debatt – nei til forbud

Det er fullstendig legitimt å være kritisk til at vi stadig overlesses med bilder av perfekte kvinner – eller menn for den saks skyld. Det gjelder i reklamer, modellblader, ukeblader eller annet. Ofte har deres kropper og utseende fått hjelp av «photoshopping».

Det er ikke særlig sunt at tenåringsjenter skal bli fullstendig fiksert og få feil kroppsidealer, og så bruker alt for mye tid og energi på å ligne urealistiske forbilder.

Men en ting er å debattere dette. En annen ting er å ville innføre forbud mot bilder av kvinnekropper som er lettere påkledd eller «perfekte».

Hvis man fortsetter på denne veien så kan det fort utvikle seg til et alvorlig angrep på ytringsfriheten.

Les mer: 52% av muslimer i England ønsker å forby homofili

Les mer: Statusrapport fra Storbritannia – en rasert nasjon

Hvor stopper det? Skal man deretter forby andre former for fotografier, malerier og skulpturer av nakne eller lettere påkledde i det offentlig rom? Og hvem skal i såfall bestemme dette?

Og hvorfor skal man stoppe ved bilder som kan gi kroppslige mindreverdighetskomplekser? Hvorfor ikke forby bilder som kan skape andre former for mindreverdighetskomplekser? Foreksempel reklamer med store flotte hus eller biler, eller reklamer med sportsstjerner? Folk med perfekte tenner eller en dyr kjole?

Er det ikke krenkende for oss alle, som ikke er sportsstjerner, har perfekte tenner eller har en stor og dyr bil?

Les mer: Muslimer voldtok over 2.000 hvite jenter i Storbritannia

Flere debatter i England

Borgermester Sadiq Khans forbud føyer seg inn i en rekke heftige debatter som oppstod sist år rundt en reklame for slankedrikken Protein World i Londons T-bane, som vi viste ovenfor. Den viste en modell i gul bikini med følgende tekst: «Are You Beach Body Ready?» (Er du klar for en strandkropp?).

Reklamen utløste en bølge av klager i venstreorienterte medier og på nettet. 70.000 mennesker skrev under på en protest mot reklamen.

Det er fint å debattere slikt, men å kreve forbud kan fare galt av sted.

Det mest skremmende for ytringsfriheten og fremtiden er allikevel hvordan islamske krefter og venstreorienterte feminister ser ut til å finne felles områder å kjempe sammen mot det åpne og demokratiske samfunnet.

Les mer: Bildene VG og Dagbladet ikke tør å vise

Exit mobile version