Site icon Lykten

Lot datteren drukne – for ærens skyld

EMIRATENE. (Foto: trolvag / Wikiemedia Commons)

Politimannen Ahmed Burgibah forteller til Emirates 24/7 at mannen hadde tatt med seg kona og barn på en piknik ved stranden.

Plutselig begynte datteren å rope på hjelp. To mannlige livreddere kom løpende for å hjelpe henne ut av vannet, men ble stoppet med vold av kvinnens egen far.

– Pappaen var en lang og sterk mann. Han ble voldsom og forsøkte å dra unna og stoppe livredderne. Han forklarte for dem at han foretrakk at datteren hans døde enn at hun ble berørt av fremmede menn, forteller Ahmed Burqibah till Emirates 24|7.

Konsekvensen ble at kvinnen druknet til tross for at livredderne, med stor sannsynlighet, hadde kunnet redde livet hennes om de ikke hadde blitt stoppet.

– Dessverre så døde hun enda hun kunne vært reddet, spesielt med tanke på hvor nære livredderne var ved å kunne dra henne opp av vannet, sier Burqibah.

Faren ble pågrepet av politiet etter hendelsen.

14 jenter brant inne

I 2002 skal en enda verre historie ha kommet ut fra Saudi-Arabia, da 14 jenter ikke fikk lov til å komme ut av en brennende skolebygning.

I det sivilforsvaret ville hente ut jentene ble de stoppet av det religiøse politiet. Årsaken var fordi jentene ikke hadde på seg slør. Dette førte til at alle de 14 skolejentene brant opp levende inne i skolebygningen.

Exit mobile version