Site icon Lykten

Må avlyse valgmøter etter lekkasjer til kriminelle innvandrergjenger

Men Geert Wilders har et handicap. Han har måtte kansellere alle offentlige valgmøter etter lekkasjer fra militæravdelingen som vokter ham. Det er avdekket at en soldat, som gjengis i media som Faris K, har lekket informasjon til marokkanske kriminelle gjenger.

Les også: Geert Wilders: Vi kommer til å beseire islam

Nå må Geert Wilders legge om programmet eller bli usynlig for velgerne. Det siste ønsker han ikke. «Velgerne ønsker å se oss», sier han. «Sikkerhetsrisikoen vil bli holdt på et minimum».

Geert Wilders har levd under konstant politibeskyttelse siden drapet på islamkritikeren Theo van Gogh i 2004, skriver den britiske avisen Daily Express. Under valgkampen er nederlandske militære spesialstyrker fra Special Security Assignments Brigade (SAB) innkalt for å beskytte ham.

Les også: Geert Wilders: Vesten er i krig

Nå viser det seg altså at et medlem fra denne militære spesialgruppen, med et navn som tyder på innvandrerbakgrunn, har lekket informasjon om møteplaner og sikkerhetsopplegg til marokkanske kriminelle gjenger. Wilders er nylig dømt for påståtte «hatefulle utsagn» under en tidligere valgkamp, der han spurte sine velgere under et valgmøte om de mente det var for mange marokkanere i Nederland. Lekkasjen til kriminelle marokkanske miljøer er derfor spesielt alvorlig.

Special Security Assignments Brigade er normalt ansvarlig for å vokte ambassader i land som Afghanistan og Irak, og har dessuten til oppgave å beskytte nederlandske politikere og tjenestemenn når de reiser utenlands, skriver den engelske avisen.

Les også: Nederlandsk partileder: «Frihet og islam er inkompatible ting»

Den ferskeste meningsmålingen i Nederland, foretatt av målingsinstituttet i Peilingwijzer plasser Wilders parti på andre plassen med en oppslutning på 15,7 prosent, like bak det konservative partiet VVD, som ligger på 16,3 prosent.

Exit mobile version