Site icon Lykten

Marine Le Pen mister profilert politiker til Zemmour

Marine Le Pens kampanje skjelver etter den siste tids hendelser. (Foto: Eric Zemmour t.v. / Marine Le Pen t.h. IllianDerex / FRANCOIS LO PRESTI (CC BY-SA 4.0))

Stadig flere profilerte politikere forlater Le Pen til fordel for en mer tydelig konkurrent på hennes høyre flanke.

Den franske nasjonalkonservative presidentkandidaten Marine Le Pen gikk på et nytt tap på søndag da hennes partis eneste senator ble det siste medlemmet som støttet rivalen Eric Zemmour før valget i april.

Meningsmålinger viser for øyeblikket at Zemmour har nådd andre runde mot president Emmanuel Macron, og at Zemmour har større sannsylighet til å vinner over Macron enn Le Pen.

Les også: Ny presidentkandidat i Frankrike vekker oppsikt – til høyre for Le Pen

Zemmour er i vinden og Le Pen må blåse nytt liv i kampanjen sin etter en rekke avhopp, hvorav senator Stephane Ravier er den siste og mest profilerte.

«Fra nå av gir jeg min støtte til Eric Zemmour i denne presidentkampanjen fordi jeg er overbevist om at han er den virkelige foreneren,» sa Ravier på radioen Europe 1.

Le Pen, som tapte for Macron i andre valgomgang til president i 2017, har de siste årene forsøkt å gjøre partiet sitt mer spiselig for moderate sentrum-høyre velgere, til stor frustrasjons for partiets kjernevelgere.

Mange av Le Pens kjernevelgere ser nå til Zemmour, som sier han ønsker å redde Frankrike fra dekadanse og minoriteter som «undertrykker majoriteten», har gjort en karriere med å teste grensene for politisk korrekthet.

Forrige måned sa Le Pens niese Marion Marechal, en populær skikkelse blant nasjonalkonservative velgere, at Zemmour var en bedre kandidat, og to EU-lovgivere forlot Le Pen til fordel for Zemmour.

Exit mobile version