Site icon Lykten

Massemedia: Den franske læreren «provoserte frem» sin egen halshugging

(Skjermbilde / SVT Play).

Sveriges Televisions venstreorienterte journalist Christian Catomeris ble intervjuet i programmet «Nyheter Direkt» på søndag i forbindelse med manifestasjonen for den drepte læreren i Paris.

Catomeris kommenterte blant annet at Place de la Republique, der manifestasjonen ble avhold, var viktig i en fransk kontekst:

«Republikken har visse grunnverdier som anses å være truet og som også inngikk i akkurat denne utdannelsen som provoserte frem, eller som førte til, dette angrepet. Så det er en symbolsk plass», forklarte utenriksmedarbeideren hos NRKs søsterkanal.

47-årige Samuel Paty var læreren som på fredag ble halshugget på åpen gate av en 18-årig islamist med asylbakgrunn fra Tsjetsjenia. Minst 11 mennesker, mange med familiebånd til 18-åringen er pågrepet i forbindelse med terrorhandlingen.

Les også: VIDEO: Her blir jihadisten (18) i Frankrike skutt og drept

Også på SVTs offisielle nyhetskanal var valgte statskanalen en ordlyd som fikk folk til å reagere. «En lærer har avgått ved døden», starter omtalen vedrørende halshuggingen og terrordrapet, nesten så det var en naturlig og fredelig død på et sykehjem.

Dette fikk brukere på sosiale medier til å reagere kraftig. Blant annet skriver en bruker, Johanna Bergkvist følgende etter Catomeris kommentar:

«Dette er meget syke personer som jobber hos statsmedia, meget, meget syke». 

I Norge var det også flere personer som mente at halshuggingen kunne forstås og at også terroristen var et offer. Et eksempel er mastergrad-studenten og forfatterinnen Neha Naveen. 

Exit mobile version