Site icon Lykten

Merkel og Rutte lurte EU – inngikk hemmelig avtale med Tyrkia om 250.000 nye migranter

Den tyske forbundskansleren fremforhandlet avtalen sammen med den nederlandske statsministeren Mark Rutte. Det de ikke fortalte de andre EU-landene da avtalen ble diskutert, var at den forplikter Europa til å ta imot mellom 150.000 og 250.000 flyktninger årlig.

Les mer: FN-sjef: «Europa må åpne sine grenser for alle»

Det skriver den tyske avisen Die Welt med henvisning til en bok av journalisten Robin Alexander, som til daglig jobber i den samme avisen.

I motsetning til hva som tidligere er kjent godtok Angela Merkel og Mark Rutte en juridisk bindende avtale om å ta imot en flyktningekvote fra leire i Tyrkia på mellom 150.000 og 250.000 årlig. Dette fremgår i den nye boken «Die Getriebenen – Merkel und die Flüchtlingspolitik. Ein Report aus dem Innern der Macht».

Les også: Erdogan oppfordrer tyrkerne til å erobre Europa ved å føde mange barn – «Dere er Europas fremtid!»

Avtalen ble fremlagt for EUs ministerråd dagen etter, uten at det nøyaktige tallet ble nevnt. I det offisielle dokumentet fra toppmøtet heter det at EU forplikter seg til å ta imot kvoteflyktninger fra de tyrkiske leirene som «en frivillig ordning på humanitært grunnlag», skriver Die Welt.

Det faktiske juridisk bindende antallet på mellom 150.000 og 250.000 flyktninger blir bekreftet overfor Robin Alexander av flere byråkrater som deltok under forhandlingene, ifølge den tyske avisen.

Les mer: EU-topp mener Europa trenger 6 millioner innvandrere

Exit mobile version