Site icon Lykten

Midtøsten: Gaza-tunneler ødelagt – Koptiske kristne rømmer fra IS

Mandag ødela det egyptiske militæret flere Hamas-tunneler under grensen mellom Gaza og Egypt. En egyptisk militær talsmann sier ifølge The Algemeiner til egyptiske medier at en av tunnelene som ble oppdaget i den nordlige Sinai-halvøya var gravd rundt 20 meter under jorden og forgrenet seg inn i ytterligere tre mindre tunneler. Oksygentanker og kommunikasjonskabler ble funnet i tunnelene.

Samtidig med at Egypt ødela Hamas-tunneler gikk israelske fly mandag til angrep mot mål på Gazastripen, skriver The Algemeiner. Palestinske medier rapporterte at Hamas-posisjoner i det nordlige Gaza ble rammet. Angrepet kom som svar på at det ble sendt en rakett mot Israel fra Gazastripen mandag morgen. Raketten traff et åpent felt i den nordvestlige Negev-regionen, og ingen personskader eller materielle skader påløp, sier den israelske hæren i en uttalelse.

Også terrorister fra Den islamske staten er begynt å sende raketter mot Israel. I forrige uke ble to raketter avfyrt fra Sinaihalvøya i Egypt mot det sørlige Israel. Også disse eksploderte i åpne områder uten å gjøre materielle skader. Den islamske staten har etter hvert opparbeidet et brohode i det nordlige Sinai, der flere egyptiske soldater og politifolk er drept de siste årene. For fire år siden ble det også utført et terrorangrep mot en buss på sydøstspissen av Sinaihalvøyen, i Taba nær grensen til den israelske badebyen Eilat, der flere koreanske turister ble drept.

Den siste tiden har Den islamske statens terrorhandlinger spesielt rammet kristne egyptiske koptere på Sinai. Ifølge The Algremeiner opplyser den koptiske kirken i Egypt at mange kristne familier som bor i det nordlige Sinai er tvunget til å flykte fra sine hjem på grunn av muslimsk vold mot kristne.

Den islamske staten annonserte nylig at den vil myrde «kristne korsfarere » i Egypt. Ifølge rapporter i egyptiske medier ble syv koptiske kristne nylig drept i byen El-Arish i et angrep utført av terrorister som identifiserer seg med Den islamske staten.

Den islamske statens rakettangrep mot israelske mål ble fra israelsk side besvart med droneangrep, og ifølge Den islamske staten-tilknyttede telegrambyrået Amaq ble fire av deres medlemmer drept lørdag kveld i det israelske droneangrepet i det nordlige Sinai, nær den egyptiske byen Rafah langs grensen til Israel. Angrepet ble retter mot en terrorcelle som forberedte seg på å avfyre raketter mot Israel. Raketter og bæreraketter ble også ødelagt under angrepet, skriver The Algemeiner.

Exit mobile version