Site icon Lykten

Mor nektet å anmelde flyktning-kjæreste da han misbrukte datteren (12) seksuelt – «Han kan jo bli utvist»

Kvinnens 12-årige datter fortalte under rettssaken at hennes mamma, som er i 45-års alderen, hadde jobbet på et flyktninghjem i den svenske byen Sölvesborg.

Da ett av flyktningbarna nådde «myndighetsalder» og ikke fikk bo på flyktninghjemmet lenger innledet moren et seksuelt forhold til flyktningen og lot ham flytte inn i familiens hjem.

Les også: Fostermor fikk sjokk da hun fant at ut at 12 år gammel flykting var 21 år gammel jihadist

Men det tok ikke lang tid før den afghanske flyktningen fikk øye på kvinnens 12-årige datter. Han skal ha vært ivrig på å klemme og kysse jenta.

En lørdagskveld i slutten av september i fjor satt familien  hjemme og spilte kort. Afghaneren skal ha drukket alkohol og ytret ønske om å danse med datteren. Da moren forlot rommet for å gå på toalettet skal flyktningbarnet ha stukket hånden sin opp under jentas kjole og truser og fingret henne.

Les også: Tre kvinner på asylsenter i Sverige innledet seksuelle forhold til «flyktningbarn»

Jenta ble svært fra seg og løp inn på soverommet sitt. Hun fortalte sin mamma hva som hadde skjedd. Men etter å ha konfrontert flyktningbarnet lot den middelaldrende kvinnen sin afghanske kjæreste allikevel bli boende i huset.

Les også: Mor lot «mindreårige asylsøkere» flytte inn i huset – datteren ble sexmisbrukt

#METOO: Moren til den 12-årige jenta var med i den landsdekkende feministiske Twitter-kampanjen mot seksuelle overgrep i Sverige #Metoo. Allikevel valgte hun å ikke anmelde et seksuelt overgrep mot sin egen 12-årige datter. (Foto: Myspace/piksellert av Frieord).

Les også: Slår alarm: Voksne «flyktningbarn» plasseres sammen med skolejenter

Fikk fortsette å bo med jenta

Han fortsatte å bo hos oss, men det føltes rart for meg, sa jenta under rettssaken.

Dagen etter nektet 12-åringen å gå hjem til sin mamma fra skolen, og ringte istedenfor til sin pappa, som var separert fra kvinnen. Ettersom mammaen nektet å politianmelde sin nye kjæreste, så gjorde pappaen det istedenfor.

Mamma ville ikke politianmelde det ettersom hun var redd for at (afghaneren red. anm.) skulle måtte forlate Sverige, sa jenta.

Les også: Flyktningbarnet som drepte ansatt på asylmottak i Sverige er voksen

Kvinnen selv bekreftet dette under rettssaken. Hun forklarte at hun var «redd for han skulle sendes tilbake til Afghanistan».

«Liker ham veldig mye»

Jeg likte ham svært mye, så jeg lot ham fortsette å bo hos meg, sa mammaen.

Les også: Kaos i Sverige – enslige flyktningbarn søker om gjenforening med kone og barn

12-åringen hadde også fortalt om det som skjedde til sin storesøster, som vitnet i saken. Hun fortalte at mammaen hadde fortalt lillesøsteren «å ikke si noe» om det som hadde skjedd.

Etter en stund valgte afghaneren å flytte ut på eget initiativ. Og nå kan mammaen puste lettet ut – afghaneren får nemlig bli i Sverige etter å ha blitt dømt for overgrepet mot datteren. Dette fordi aktor ikke yrket på utvisning.

Les også: Somalier voldtok 12-år gamle Ida – fikk 22 timers samfunnstjeneste

Istedenfor kommer flyktningbarnet unna med betinget dom på 100 timers samfunnstjeneste for seksuelt overgrep ettersom han påstod han var 18 år da overgrepet fant sted.

Om fengsel hadde blitt utfallet, så hadde han fått tre måneder, skriver Blekinge tingrett i dommen.

Les også: Danmark: 52-årig kvinne dømt for å ha sex med mindreårig asylsøker

Søker nytt hjem til «fantastisk» afghaner

Mammaens engasjement for afghaneren skal imidlertid fremdeles være sterkt.

I en gruppe på Facebook mot utvisning av afghanere skrev hun i november sist år at hun har en «ungdom» som ikke lenger har noe sted å bo.

Hun spør i gruppen om noen av de andre middelaldrende kvinnene har lyst å ta over den «fantastiske» afghaneren.

Kvinnen skal også være med i det feministiske nettverket #Metoo, som påstår at de jobber mot seksuelle overgrep mot jenter og kvinner.

Les også: Sverige: Syrisk flyktning (19) voldtok 13 år gammel jente vaginalt og analt – fikk to måneder fengsel

Les også: Svensk kvinne voldtatt på tog: «Det er så synd på ham for han er flyktning»

Frieord har tilgang til dommen, samt navn og bilder på både moren og overgriperen, men velger av hensyn til jentas alder å ikke publisere dette her.

Relatert:

Exit mobile version