Site icon Lykten

Muslim og antisemitt valgt som julevert på SVT

Sverige er seg selv likt, og hva sier ikke jul mer enn en muslimsk TV-vert på julaften?

Gina Dirawi (24) er mest kjent for svenske TV-tittere som vert for Melodifestivalen (Melodi Grand Prix), men har også hatt flere oppdrag for blant annet P1, P3 og SVT. Hun har også gitt ut flere musikk-singler.

PROGRAMLEDER: Gina Dirawi har mange oppdrag både på TV og radio. Her poserer hun med venner i forbindelse med et radio-innslag på svensk P3.

Hun har imidlertid også vært i nyhetene for sine uttalelser. En av dem var når hun sammenlignet Israel med Nazi-Tyskland, samt tipset lesere på sin blogg om en bok som var skrevet av Lasse Wilhelmson, som setter spørsmålstegn ved holocaust.

Den israeliska regeringen gör samma sak som Hitler gjorde mot deras folk fast med andra medel. De är rasister, de förtrycker, och de mördar folk som inte är som dem

I 2013 skal Dirawi ha vært med på det mye omtalte «hijab-oppropet», hvor kvinner i Sverige i solidaritet med islam avbildet seg selv med hijaber på sosiale medier.

I HIJAB: Gina Dirawi var med på det som omtales som «hijab-oppropet«, hvor kvinner i Sverige avbildet seg med hijaber og la det ut på sosiale medier i solidaritet med en kvinne som skal ha blitt mishandlet fordi hun bar en hijab på gaten. (Foto: Gina Dirawi sitt bidrag til hijab-oppropet).

Hun skal nylig også ha holdt en tale som rettet seg mot muslimer, hvor hun påpekte problemet med «svensk rasisme». Den ble holdt under en parolen «Ikke rør min moske», hvor hun påpekte at man ikke skulle bli overrasket om en muslimsk kvinne på vei til moskeen skulle bli slått ned av rasistiske svensker.

Dette har imidlertid ikke stoppet kometkarrieren til Dirawi som ved siden av å være julevert på SVT også skal lede Melodifestivalen i Sverige på nytt i 2016.

På den venstreorienterte avisen Expressen er leserne imidlertid alt annet enn fornøyde med SVT sitt valg av programleder.

IKKE FORNØYD: Expressen sin lesere var ikke særlig fornøyd med at en muslim skulle være programleder på julaften og ønske julen inn med blant annet kristne programmer.

SVT har svart på kritikken ved å ansette en muslimsk julevert med at «det ikke er kanalens oppdrag å formidle et kristent budskap».

SVT SVARER: Ifølge Sveriges Television, så har ikke kanalen noen plikt til å formidle et kristent budskap på julaften.

Flere alternative nyhetssider i Sverige gir nå ut informasjon om hvordan man kan fjerne lisensen til SVT.

Exit mobile version