Site icon Lykten

Muslim SPYTTET på ni måneder gammel baby og skrek: «Hvite mennesker burde ikke lage barn!»

Rebecca Telford (25) var ute med sin lille baby, Layla-Jean (9 mnd) i området South Shields i januar, da hun ble angrepet av Rezzaz Abdulla (33).

Aktor Emma Dowling fortalte retten i Newcastle Crown Court at den muslimske mannen skal ha «lent seg inn mot barnevognen og spyttet den 9 måneder gamle jenta i ansiktet».

– I det han gjorde det skal han også ha ropt «hvite mennesker burde ikke få barn!.»

Les også: England: Småbarnsmor fikk tagget ned døren: «Denne leiligheten er kun for svarte – så fuck off»

Moren skal ha konfrontert Abdulla, men han skal da ha fortalt henne «å holde kjeften sin» før han gikk sin vei. Telford forsøkte å ta et bilde av mannen med mobiltelefonen sin, men sjokket etter hendelsen var for stort til at hun klarte å gjøre det.

Ifølge aktor skal Abdullas spytt ha truffet hele ansiktet til Layla-Jean og at en forbipasserende ga henne et tørkle som hun kunne vaske ansiktet til babyen sin med.

Abdulla som har to tidligere dommer for rasistiske hatangrep mot hvite kvinner ble senere funnet på overvåkingskameraer i området.

– Jeg er totalt forferdet og lamslått at en voksen mann, uansett rase eller religion, ville spytte på en forsvarsløs baby i et totalt uprovosert angrep, forteller Rebecca.

– Hvis han bare hadde gått forbi oss så ville jeg ikke engang ha lagt merke til ham, det var ingen øyekontakt eller ord som ble utvekslet. Jeg har aldri sett ham før. Jeg tror han spyttet på meg kun fordi vi er hvite. Jeg var en enslig kvinne og et lett offer.

Les også: Sverige: Innvandrere kastet kinaputt inn i barnevogn der tre måneder gammel baby lå og sov

MUSLIMSK RASIST: 33-årige Rezzas Abdulla har to tidligere dommer for rasisme mot hvite kvinner. Nå ble han dømt for tredje gang.

Les også: England: Muslim fikk kastet familie med autistisk barn (15 mnd) av buss

Den 9-måneder gamle babyen Layla-Jean måtte på sykehus og undersøkes av leger etter det rasistiske angrepet for å se om hun var i risiko for å få en infeksjon.

Abdulla ble dømt for grovt rasistisk angrep og fikk åtte måneders betinget fengsel for angrepet og ett og halvt år med rehabilitering og psykisk behandling. Han var ikke tilstede under rettssaken.

Dommeren mente at Abdulla hadde «et problem med hvite kvinner», men la til at Abdullas stadig forverrede mentale helse bidro til forbrytelsen og sa at samfunnet ville tjenes best ved at han fikk videre behandling.

– Det er noe svært forferdelig og motbydelig å spytte på noen, og spesielt i ansiktet, og å gjøre det mot en baby var særdeles motbydelig. For å gjøre det hele verre så var motivasjonen rasistisk, uttalte retten.

Les også: Romkvinne angrep barnevogn og 11 måneder gammel baby under ransforsøk

DØMT: Rezzas Abdulla (33) skal ha fått en åtte måneder lang dom for det rasistiske overfallet. Men retten mener at samfunnet ville bli bedre tjent med at den muslimske mannen får psykisk behandling istedenfor og lot ham få reise hjem. (Foto: Newcastle Crown Court).

Les også: Muslimer til engelskmenn i London: «Dette er vårt land nå – kom dere ut!»

Rebecca Telford sa etter dommen at området der de bor, South Shields, er veldig multikulturelt, men at hun aldri har opplevd noe lignende før, uansett hvem som sto bak.

– Det var forferdelig. Jeg er glad han ble dømt, men jeg mener han slapp billig unna.

– Jeg er ikke en rasist, men jeg mener ærlig at hvis det hadde vært meg som hadde oppført meg slik mot ham, så ville jeg blitt behandlet strengere.

– Layla-Jean var bare ni måneder gammel. Hun visste ikke hva som skjedde, men hun ble allikevel opprørt.

– Jeg ringte legen og han sa at jenta mi kanskje måtte ha en BCG-sprøyte, i tilfelle hun hadde fått tuberkolose.

Les også: Sverige: Fire arabere kjørte på småbarnsmor og baby

MULIG INFEKSJON: Barnemoren var svært bekymret for at hennes 9 måneder gamle baby skal ha fått en infeksjon av spyttet. I verste fall måtte barnet ha fått en vaksine ment for eldre barn. (Foto: Illustrasjonsbilde).

– Vanligvis får ikke barn vaksinen før de er mye eldre, og det ville kunne ha vært en påkjenning for henne.

– Heldigvis var det ikke nødvendig til slutt, men det var en periode med mye uro og bekymring.

– Jeg var ikke helt sikker på om politiet ville ta hendelsen på alvor, fordi det ikke var et voldelig angrep, men de har vært fantastiske og fikk tak i ham i løpet av få dager.

Exit mobile version