Site icon Lykten

Muslimer i England feiret terrorangrepet i Brussel

Det var stor glede i Belmarsh fengsel i London, da nyheten om terrorangrepet i Brussel spredte seg.

Det store og toppsikre fengslet huser mange av de muslimske fangene som er dømt for å planlegge terror, skriver den britiske avisen Daily Star Sunday.

Mange av fangene jublet og ropte «Allahu Akbar» (Gud er den største), da de fikk høre om bombene på flyplassen og T-banen, som drepte over 35 og skadet over 300 uskyldige mennesker.

Vitner har beskrevet hvordan de innsatte danset, ba og ga hverandre klemmer.

Da fengselsvaktene prøvde å stoppe fangene, klaget muslimene og sa at det var deres rett å feire begivenheten.

Ifølge Daily Star Sunday skal minst 40 innsatte ha deltatt i feiringen.

Les også: Muslimer drepte 35 og skadet 300 i terroraksjoner på flyplass og T-bane i Belgia

FEIRER: Hver gang et større terrorangrep skjer i Vesten eller Israel finner sted, så kommer det ut bilder fra muslimske byer hvor det feires med mat og godteri. På bildet kan vi se hvordan palestinere feirer at at tre israelske ungdommer ble kidnappet og drept.

Hendelsen fant sted på tirsdag, bare timer etter at terrorangrepet fant sted. Det var rundt 18-tiden på kvelden når fangene har mulighet for snakke og sosialiseres.

– Ryktene spredte seg som ild i tørt gress blant fangene, som har muligheter for å se på TV, forteller en fengselsbetjent til avisen.

– Deretter begynte de å synge og en form for fest utviklet seg – de oppførte seg som fotball-laget de holdt med hadde vunnet cupfinalen.

Det sitter rundt 50 jihadister i fengselet, blant dem de to muslimene som henrettet den britiske soldaten og småbarnsfaren Lee Rigby med kjøttøks på åpen gate i London.

HAKKET IHJEL: Soldaten Lee Rigby (25) skal ha blitt påkjørt og så hakket ihjel på åpen gate av to afrikanske muslimer, Michael Olumide Adebolajo (28) og Michael Oluwatobi Adebowale, (22), i London i mai 2014. Rigby etterlot seg kone og en to år gammel sønn.

Lignende historier om feiring av terrorhandlinger går så langt tilbake som til 9. september i 2001, da politimenn og vitner fortalte om muslimer som feiret drapene på de nesten 3.000 menneskene på hustak og i gatene i USA.

Lignende feiringer har blitt registrert etter alle muslimske terrorangrep. Etter det første terrorangrepet i Paris ifjor skal muslimer i Sverige blant annet ha feiret drapene med å dele ut kake på gatene i Gøteborg og spre omfattende gratulasjoner på sosiale medier.

HYLLET TERROREN: Hundrevis av svenske muslimer hyllet drapene i Paris i 2014. På en Facebook-side med over 500 medlemmer skrev man blant annet at man “ønsker mange flere terror-angrep”. (Foto: Fria Tider).
Exit mobile version