Site icon Lykten

Muslimer erklærer krig mot julen

Sjeik Mohame Khayrow, som er generaldirektør for Somalias departement for religiøse spørsmål, opplyser at alle forsøk på å feire jul i landet vil bli stoppet med fysisk motstand og vold.

– Alle hendelser relatert til jul og nyttårsfeiring strider mot den islamske kulturen og kan skade troen i det muslimske samfunnet, uttalte han.

Bare noen dager tidligere meddelte Brunei sin diktator, Hassanal Bolkiah, at julefeirende muslimer risikerer opptil 5 år i fengsel. Rundt 20 prosent av befolkningen i det oljerike landet er ikke-muslimer, hvorav mange er kristne. De får tillatelse til å feire høytiden, under forutsetning av at de søker godkjennelse på forhånd.

Ifølge regjeringen kan en «åpen og overdreven julefeiring», skade den muslimske troen.

Den lille nasjonen på øya Borneo betrakter alle religiøse uttrykk utenom islam som kriminelle. Der har imamene besluttet at juletrær, julehilsener og julesanger er strengt forbudt, rapporterer Daily Mail.

Brunei har begynt å innføre sharialover og kommer snart å innføre dødsstraff for brudd på ekteskapsloven, homoseksualitet og fornærmelse av profeten Muhammed.

INGEN FRIHET: Den lille staten Brunei på øya Borneo styres med jernhånd av sultan Hassanal Bolkiah og er avhengig av olje og gasseksport for sin rikdom.

I det hovedsaklig muslimske landet Tajikistan så har myndighetene gått ut og forbudt all utveksling av gaver på skoler, julemat og juletrær. Også julenissen ble forbudt i 2014. Dette etter at en mann kledd ut i julenissekostyme ble stukket ned og drept, tilsynelatende motivert av muslimske ledere, som hadde fortalt landets muslimer om å ikke feire jul.

Motstand mot julefeiring også i Israel

I Israel uttaler lederen for den jødiske organisasjonen Lehava, Benzi Gopstein, lignende krav på å forby julen.

– Julen har ingen plass i det hellige landet, skriver Gopstein, som bor i en jødisk bosetting på Hebron på den okkuperte Vestbredden.

«KOMPROMISSLØS KAMP»: Lederen for en konservativ jødisk organisasjon mener at all julefeiring bør forbys og at det bør foregå en kompromissløs kamp mot blant annet den katolske kirken.

Benzi Gopstein oppfordrer til kompromissløs kamp mot den katolske kirken, som han beskriver som «blodsugere og vampyrer» og jødenes evige fiende.

– Vi må få bort vampyrene før de kan drikke vårt blod igjen, konstaterer Gopstein, ifølge Daily Mail.

Exit mobile version