Site icon Lykten

Muslimer planla å sprenge Eiffeltårnet

Politiet fikk innsyn i terrorplanene etter å ha dekryptert kodede meldinger som var sendt mellom en 29 år gammel algerisk slakter i sør-Frankrike og en leder i al-Qaida, skriver den britiske avisen Telegraph.

29-åringen, som gjemte seg bak dekknavnet Abu Jaji, ble spurt om hvordan han på beste måte ville «gjøre jihad», i det landet han befant seg i. Abu Jaji nevnte kjernekraftverk og fly som potensielle mål.

Også franske turistmål, som Eiffeltårnet og Louvre i Paris, kunne være aktuelle mål for et terrorangrep, ifølge mannen. Hvis ikke, så foreslo den tiltenkte jihadisten at han kunne sprenge steder som «fattige franskmenn» besøker, som nattklubber eller store markedsplasser.

MULIG TERRORMÅL FOR MUSLIMENE: Det velkjente Louvre museet som blant annet har Mona Lisa på veggen skulle sprenges i lufta, sammen med noen av de 30 000 turistene som besøker det hver dag.

Planen var et 29-åringen skulle reise til Algerie og få terrortrening der. Deretter skulle han reise tilbake til Frankrike og «vente på instruksjoner».

Men en måned innen mannen skulle sette seg på flyet til sin treningsleir et sted i araberverdenen, ble han pågrepet av fransk politi i juni ifjor.

De franske myndighetene går ut med opplysningene om det avvergede terrorangrepet i forbindelse med at landets innenriksminister Bernard Cazeneuve går ut med planer om tøffere antiterrorlover. Blant annet kan det i fremtiden bli forbudt å reise fra Frankrike med det som mål å gjøre jihad i araberverdenen, rapporterer Telegraph.

 

 

Exit mobile version