Site icon Lykten

Muslimer stormet fullsatt synagoge i Paris

De muslimske demonstrantene skal ha omringet synagogen Don Ytizchak Abarbanet som ligger i det 11. distrikt i Paris på søndag formiddag. Demonstrantene skal ha ropt antisemittiske slagord og kastet steiner mot synagogen og store politistyrker skal ha blitt tilkalt for å stoppe angrepet. Flere politifolk og tre av de ansatte ved synagogen måtte kjøres til sykehus etter angrepet. Også en annen synagoge i området skal ha blitt forsøkt angrepet.

Tusenvis av demonstranter skal ha marsjert i Paris sine gater og det hele skal ha foregått fredelig inntil marsjen var med i ferd med å gå mot slutten. Da skal noen av demonstrantene ha begynt å kaste prosjektiler på politiet som svarte med å kaste tåregass mot demonstrantene.

Statsminister Manuel Valls fordømte angrepene på gudshusene i «i sterkeste mulige grad«.

Joel Mergei, presidenten for sentralrådet for israelske borgere i Frankrike sier han er «sterkt sjokkert og vemmet.» «Denne aggresjonen mot det jødiske samfunnet har tatt en uakseptabel vending

Dette er ikke de første angrepene på jødiske gudshus. Siden den siste Gaza-konflikten offisielt begynte med luftangrep fra den Israelske hæren den 8 juli, så har det blant annet blitt kastet en brannbombe mot en synagoge nord i Paris. En 17 år gammel jente skal også ha blitt sprayet med pepperspray.

168 drept

Konflikten i Gaza har krevd over 168 menneskeliv på den palestinske siden. Palestinerne på sin side skal ha skutt over 715 raketter inn i Israel, uten at noen israelere skal ha blitt drept. Konflikten brøt ut da tre israelske ungdommer ble kidnappet og så funnet drept i begynnelsen av juni. Dette førte til at jødiske ekstremister kidnappet og drepte en palestinsk tenåring som hevn. Siden den tid har volden eskalert hvor både israelerne med sitt militærvåpen og palestinerne med sine militante grupper har kjempet en innbitt krig mot hverandre. Nå har denne konflikten også spredt seg til Europa.

Jerusalem Post

Israelnationnews

 

Exit mobile version