Site icon Lykten

Muslimsk student: «Hitler var bra, fordi han drepte jøder»

En rektor ved en skole i Berlin har fordømt handlingene til studenter som hyllet Hitler og ba om at jødene skulle drepes.

Andreas Huth, rektor ved Ernst Reuter videregående skole i den tyske hovedstaden, skrev nylig på skolens hjemmeside at hendelsen viste «en antisemittisk, anti-jødisk og anti-Israelsk holdning som vi har reagert mot og vil fortsette å reagere mot.»

Hendelsen som kommer etter rapporter om antisemittisme i Tyskland, inkludert et angrep mot en jødisk restaurant, skjedde under lunsjpausen i midten av desember, da elevene diskuterte Israel.

Ifølge avisen Berliner Zeitung, så hadde en jødisk student (18) uttalt seg negativt om den palestinske staten. Han ble omringet av en rekke klassekamerater med arabisk bakgrunn. En jente skal ha skreket; «Hitler var bra! Fordi han drepte jøder.» Den jødiske studenten fortalte avisen Juedische Allgemine at han også hørte noen si; «Dere er barnemordere» og «De burde kutte av dere hodene».

FLERKULTURELL SKOLE: Ernst-Reuter-skolen i Berlin er en svært flerkulturell skole, hvor en stor andel av elevene har ikke-vestlig, arabisk og muslimsk bakgrunn. (Foto: Ernst-Reuter-skolen i Berlin).

En annen jødisk student i Berlin måtte bytte skole etter å ha blitt utsatt for måneder med trakassering, rasisme og hets av de muslimske medstudentene.

Skolen og lokale myndigheter sier de ser svært alvorlig på hendelsene og at det bli iverksatt samtaler, toleransetrening og har satt en egen ansatt på saken for å svare på rasismen.

I Norge har vi opplevd maskingeværskyting mot synagogen i Oslo utført av muslimer født i Norge, med norsk statsborgerskap. Den jødiske barnehagen har vakter og sluser for å komme seg inn, samt at den israelske ambassaden har døgnkontinuerlig og bevæpnet vakthold utført av politiet.

I Sverige opplevde de nylig et bombeangrep mot en synagoge i Gøteborg. Politiet har pågrepet tre muslimske menn som nylig hadde ankommet landet som flyktninger fra blant annet de palestinske selvstyreområdene og Syria.

Exit mobile version