Site icon Lykten

Muslimsk tannlege hevder det er rasisme at han må jobbe sammen med kvinner uten hijab

En tannlege som er utdannet i et muslimsk land ble så fortørnet over at København kommune hadde redusert sosialstønaden hans at han klaget til likestillingsnemnda og beskyldte kommunen for rasisme, skriver Den Korte Avis.

Kommunen reduserte sosialstønaden hans da han av religiøse og kulturelle grunner, nektet å ta arbeid som var til rådighet for han. Mannen har ikke fått godkjent sin tannlegeautorisasjon i Danmark og måtte således finne seg annet type arbeid.

Ikke sammen med utildekte kvinner

Ifølge likestillingsnemndas avgjørelse hadde han gjort det klart overfor sin saksbehandler at han på grunn av sin muslimske tro ikke kunne arbeide sammen med utildekte kvinner. Han kunne heller ikke arbeide på steder hvor det var alkohol eller sigaretter.

Det samme gjaldt for svinekjøtt og kjøtt i sin alminnelighet, med mindre det var halalslaktet. Han hadde likevel forklart overfor likestillingsnemnda at han godt kunne undervises av utildekte kvinner, bare han ikke så på dem.

IKKE IMPONERT: Integrasjonsminister i Danmark, Inger Støjberg, mener muslimer må tilpasse seg sitt nye land og ikke motsatt.

Lever i Danmark

Mannen fikk derimot ikke medhold av likestillingsnemda. De fremholdt at han ikke hadde vært utsatt for rasisme, men at han var pålagt å følge de regler som finnes i Danmark for mottak av sosialhjelp.

Saken har vakt en viss oppstandelse i de politiske kretser i Danmark og integrasjonsminister, Inger Støjberg, uttalte følgende til Ekstra Bladet:

– Han skal hvertfall ikke være her i den tro at han kan pådytte oss å leve etter Koranen. Hvis jeg flytter til Islamabad i Pakistan forventer jeg heller ikke at alt er som i Rødovre.

Exit mobile version