Site icon Lykten

Nå har snart hver fjerde svenske innvandrerbakgrunn

Samtidig viser tallene fra 2016 at det dette året var et rekordhøyt antall utlendinger som skiftet til svensk statsborgerskap. Den største gruppen var somaliere.

I 2016 ble 60,343 mennesker nye svenske statsborgere, en økning på 25 prosent sammenlignet med året før, fremkommer det av statistikken. Aldri før har så mange mennesker byttet til svensk statsborgerskap på ett år. Dermed passerer antall utenlandsk fødte svensker en million og ligger på 1.012 941.

Bare én av fem som skiftet statsborgerskap til svensk i 2016 kom fra EU-land, der polakker var den største gruppen. Deretter følger folk fra Finland, Danmark og Storbritannia.

Antall svenske med innvandrerbakgrunn lå ved årsskiftet på ca. 2,3 millioner, 133 000 flere enn året før. I tre svenske kommuner har et flertall av innbyggerne utenlandsk bakgrunn.

Det gjelder Botkyrka, Södertälje og Haparanda. Av disse tre kommunene hadde Södertalje størst økning fra året før, fra 50,8 prosent til 51,9 prosent fremgår det av den fremlagte statistikken. I Hultsfreds kommune økte andelen med utenlandsk bakgrunn fra 19,7 prosent til 24,3 prosent på ett år.

Exit mobile version