Site icon Lykten

Nær 1.000 skyteepisoder i Joe Bidens USA – på en uke

(Foto: Arkivbilde / Fria Tider).

De mørkhudedes gjengkriminalitet i USAs storbyer har økt drastisk siden Black lives matter-opptøyene sist år. Politiet velger alt oftere å ikke inngripe av frykt for å bli anklaget for rasisme.

Dette vises nå tydelig i statistikken for hele landet. Under uken 17 – 23. juli, har Gun Violence Archive samlet inn opplysninger om minst 915 skyteepisoder i USA.

I disse skyteepisodene har minst 430 mennesker blitt drept og 1.007 mennesker blitt skadet, skriver Yahoo News.

Les også: Sjokkrapport: Helhvitt New York ville gitt 90 prosent færre grove voldsforbrytelser

Sist år var det dødeligste på over to tiår, når det gjelder skyteepisoder i USA. Det ble det registrert ca. 43.000 slike dødsfall. Statistikken fra Gun Violence Archive tyder allikevel på at 2021 kommer til å bli ennå verre, med 24.000 dødsfall fra skyting hittil i år.

Kriminaliteten blant de sorte i USA minsket drastisk under 1990-tallet, etter at Høyesterett i 1973 innførte fri abort for de i all hovedsak enslige mødrene, men nå er den grove kriminaliteten altså på vei mot nye høyder.

Les også: Familie i New York våknet opp til at en mørkhudet mann var i huset deres for å stjele. Her er videoen

Sammenlagt kommer de høyeste dødstallene fra demokrat-styrte stater med svært strenge våpenlover. Mer enn to tredjedeler av all våpenkriminalitet i USA forekommer i områder der hvite mennesker er i minoritet. 97 prosent av alle som blir skutt i demokrat-styrte New York er mørkhudede, skutt av andre mørkhudede. Langt de fleste våpnene som blir brukt i kriminelle handlinger er ulovlige.

Sorte menn i alderen 18-50 år utgjør 3-4 prosent av den amerikanske befolkningen, men utgjør 56 prosent av de som er siktet for drap i USA. Sorte mennesker utgjør også 33 prosent av alle som sitter i fengsel i USA, selv om de som helhet kun utgjør 13 prosent av befolkningen. 45 prosent av alle pågrepne for voldelig kriminalitet er afroamerikanske.

Hvite mennesker er forventet å bli en minoritet i USA innen år 2045. 

Les også: «Derfor raser svarte amerikanere» – et tilsvar til NRKs Urix-propaganda

Exit mobile version