Site icon Lykten

Nasjonalist angrepet og utsatt for drapsforsøk av antirasister i Sverige

Da mannen sto på utsiden av lokalet skal han ha blitt angrepet av en stor gruppe venstreekstremister med slagvåpen og pepperspray. Angriperne brukte finlandshetter for å skjule sin identitet.

Han ble umiddelbart kjørt på sykehus hvor han ble operert for blødninger mellom hodeskallen og hjernen. Han er nå under intensivbehandling og legene karakteriserer skadene som kritiske men stabile.

Hyller overfallet

Venstreekstreme grupper i Sverige hyller drapsforsøket på mannen og på en twitter-konto som er tilknyttet voldsgruppen AFA skriver de: «Kjærlighet til individene som slo nazistene i Nordisk Ungdom i går kveld.»

Sverige har i de senere årene opplevd en kraftig økning i vold utført av venstreekstreme og antirasistiske organisasjoner.

Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo har blant annet uttalt at den største trusselen mot demokratiet i Sverige kommer fra venstreekstreme grupper og organisasjoner.

Mer demokrati

Nordisk Ungdom skriver på sin nettside, etter angrepet, at den politiske volden nå må ta slutt.

– Nordisk Ungdom har alltid tatt avstand fra politisk vold. Vi kjemper for et utvidet demokrati der alle kan gjøre sine meninger hørt. Vi kommer aldri å la volden og hatet seire!

Relatert:

– Antirasister amok under demonstrasjon i Sverige

– Politiet har arrestert antirasister og venstreekstremister i Stockholm

– Video: Her går antirasistene til angrep på politiet

Exit mobile version