Site icon Lykten

Nasjonalist som ble slått ned av antirasister har våknet fra koma

D
OPPDATERT: Slik ser den unge mannen ut idag. Han skal ha vært en hårsbredd fra døden når 15-20 antirasister bevæpenet med slagvåpen uprovosert og uten forvarsel gikk til angrep på ham. (Foto: Nyheteridag.se).

Den unge nasjonalisten som i helgen ble brutalt mishandlet utenfor organisasjonen Nordisk ungdom sine lokaler, våknet igår kveld etter en lang operasjon.

– Han har våknet etter operasjonen som ble utført på søndag, men legene sier det er for tidlig å avgjøre om han kommer til å kunne fungere normalt igjen, sier Patrik Forsén, som er talsperson for Nordisk ungdom.

Mishandlingen, som blir beskrevet som grov av politiet, skjedde i forbindelse med at Nordisk ungdom hadde invitert sine medlemmer til en julemiddag på lørdag kveld. Offeret, en mann i 20-årene, befant seg utenfor lokalet når han ble angrepet av en gruppe maskerte og bevæpnede antirasister.

Etter overfallet skal han ha blitt operert for en blødning mellom hodeskallen og hjernen.

Les mer: Nasjonalist angrepet og utsatt for drapsforsøk av antirasister i Sverige

Ingen pågrepne

Samtidig har foreløpige undersøkelser ikke kommet noen vei, sier Göran Wester hos politiet i Stockholm, når nettavisen Fria Tider snakker med ham idag.

– Vi har ikke kommet lenger enn vi var før, dessverre. Vi har gjort endel avhør, men det har ikke kommet frem noe ytterligere som kan føre til at noen person kan mistenkes for det som har skjedd, forteller han.

Overfallet skjedde straks etter at den venstreekstreme voldsorganisasjonen AFA (Antifascistisk aksjon) skal ha fått tak i opplysninger om hvor julebordet skulle holdes. Men den koblingen ønsker ikke Göran Wester å kommentere.

– Vi vet ikke hva som ligger bak dette, så vi er åpne for alle muligheter vedrørende denne hendelsen.

Nordisk ungdom

Nordisk ungdom beskriver seg selv følgende på sin egen nettside:

Vi ønsker et samfunn basert på naturlige fellesskap som familien og folket. Her finnes den kjærlighet og struktur som er nødvendig for et godt liv. I det skandinaviske finner vi en felles etnisitet, kultur og fremtid – vår identitet.

Vi vil at beslutninger skal flyttes dit de hører hjemme, til de som berøres. En radikal desentralisering og en klargjøring av personene bak beslutningene er nødvendig. Det lokale og nære er en forutsetning for et samfunn basert på ærlighet.

Livet har mer å tilby enn et tomt forbrukssamfunn. Europa bærer på et tradisjonelt ideal om et bedre menneske, som strever mot noe høyere istedenfor sin egen vinning; et idealistisk menneske som kjemper for Europas frihet.

Hyller overfallet

Venstreekstreme grupper i Sverige hyller drapsforsøket på mannen og på en twitter-konto som er tilknyttet voldsgruppen AFA skriver de: «Kjærlighet til individene som slo nazistene i Nordisk Ungdom i går kveld.»

HYLLER VOLD. AFA hyller drapsforsøket på den svenske nasjonalisten i Nordisk ungdom. De kaller også medlemmene av gruppen for nazister, på tross av at Nordisk Ungdom kjemper for mer demokrati.

Sverige har i de senere årene opplevd en kraftig økning i vold og drapsforsøk utført av venstreekstreme og antirasistiske organisasjoner.

Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo har blant annet uttalt at den største trusselen mot demokratiet i Sverige kommer fra venstreekstreme grupper og organisasjoner.

Mer demokrati

Nordisk Ungdom skriver på sin nettside, etter angrepet, at den politiske volden nå må ta slutt.

– Nordisk Ungdom har alltid tatt avstand fra politisk vold. Vi kjemper for et utvidet demokrati der alle kan gjøre sine meninger hørt. Vi kommer aldri å la volden og hatet seire!

Relatert:

– Antirasister amok under demonstrasjon i Sverige

– Politiet har arrestert antirasister og venstreekstremister i Stockholm

– Video: Her går antirasistene til angrep på politiet

Exit mobile version