Site icon Lykten

Nederlandsk politi skyter skarpt mot streikende bønder

Det har vært store demonstrasjoner i Nederland den siste uken etter at nederlandske myndigheter la frem planer om å tvinge bøndene til å bruke mindre gjødsel og redusere husdyrholdet.

Planene har kommet som følge av miljø- og klimatiltak fra EU for å nå ønskede nivåer på utslipp av gasser fra gjødsel og bruken av kjemiske gasser for gjødsel. I følge massemedia og EU er Nederland et av landene med høyest utslipp. Myndighetene ønske å kutte utslippene med 50, mulig helt opp til 70 prosent før 2030.

EUs domstoler har beordret nederlandske myndigheter å ta tak i problemet. Bøndene på sin side sier de har blitt urettferdig utpekt og har kritisert myndighetenes fremgangsmåte. De frykter for sitt levebrød og fremtid. Mange bønder påstår at de vil måtte legge ned hele virksomheten om EU og nederlandske myndigheter får gjennomslag for sine planer.

Demonstrasjonene har ført til at mange butikkhyller i landet nå begynner å stå tomme.

Så mange som 40.000 bønder skal være involvert i demonstrasjonene mot EUs og nederlandske myndigheters krav.

Det er uklart hvordan nederlandske, eller andre europeiske nasjoner, skal klare å fø en stadig økende populasjon med åpne grenser, samtidig som man innfører svært strenge utslippskrav til industrien i Europa og reduserer produksjonen av mat.

Exit mobile version