Site icon Lykten

Ni år gammel jente utsatt for brutalt drapsforsøk og etterlatt for å dø

(Foto: Samnytt / Privat)

(Saken oppdateres).

En ungdom under 15 år med ikke-etnisk svensk opphav skal være politiets mistenkte i en svært grov kriminalsak i den svenske byen Skellefteå.

En niårig jente ble sist torsdag ettermiddag utsatt for det som beskrives som et «svært brutalt drapsforsøk» i et skogholt. Blant annet skal hun ha alvorlige hodeskader, jentas kjeve skal være slått ut av ledd, hun skal ha store blåmerker rundt halsen og ha tuber ført inn i munnen for å hjelpe henne å puste.

Det skal ha kommet ut informasjon om at jenta skal ha blitt funnet i en så ille tilredt tilstand at «hun var så nære døden man kan komme uten å være død».

Kriminalteknikere og hundepatruljer ble utkommandert til området og via tips fra vitner lykkes man å pågripe en mistenkt gjerningsmann.

«Det er en grov forbrytelse, forsøk til drap og de involverte er barn», sier politiet til massemedia.

Offeret er en ni år gammel etnisk svensk jente.

Den mistenkte har afrikansk bakgrunn og kom med sin familie til Sverige i 2015. På grunn av sin unge alder skal han ha blitt sluppet løs tilbake til sin familie av politiet, etter å ha blitt avhørt og skrevet ned som mistenkt for drapsforsøket.

Jenta skal være så hardt skadet at legene ved sykehuset har lagt henne i kunstig koma frem til i dag.

Det skrives fra nye medier i Sverige at den mistenkte gjerningsmannen skal ha hatt en historie med å angripe unge jenter i Skellefteå. Han skal blant annet ha dratt en yngre jente inn på et skoletoalett. Han skal også ha forsøkt å angripe en eldre kvinne som var ute og syklet. Han ble da overført til en spesialskole, som også ligger nære hans gamle skole.

Det kommer ikke frem om den afrikanske ungdommen spesifikt har gått etter svenske jenter og overfallene, og drapsforsøkene er rasistisk motiverte.

SLUPPET LØS AV POLITIET PÅ GRUNN AV SIN UNGE ALDER.

Jentas mor har publisert et bilde av sin datter på sosiale medier – en handling som den svenske riksdagen har kriminalisert i 2018, etter at flere sjokkerende bilder på voldsofre førte til kritikk mot riksdagens innvandringspolitikk. Men de nye mediene har allikevel valgt å publisere bildene av jenta. 

Exit mobile version