Site icon Lykten

Norsk taxisjåfør i USA forsøkt drept av passasjer

En innbygger fra byen Alton i delstaten Illinois er nå siktet for drapsforsøk etter å ha hugget en taxisjåfør med kniv hele 12 ganger.

Boom, boom, boom, slik beskriver sjåføren hvordan det var å bli knivstukket til lokale medier i en video på nettsiden til Tv-stasjonen KMOV.

Statsadvokaten har siktet den 54-årige Arthur Smallwood for drapsforsøk og grovt overfall. Hendelsen skal ha funnet sted rett etter klokken 22 lokal tid sist onsdag.

PÅGREPET: Arthur Smallwood (54) sitter nå siktet for drapsforsøk på en taxisjåfør i Alton, Illinois. (Foto: Privat).

Politiet sier at Smallwood knivstakk offeret, en nordmann som kjører for Alton’s Best Cabs i delstaten Illinois, i ryggen, skulderen og nakken. Nordmannen skal ha jobbet for taxiselskapet de siste ti årene.

Han sier han husker at en passasjer dro fram en kniv få minutter etter han kom inn i taxien.

Han hoppet bakpå meg, tok kvelertak og sier at jeg skal sitte stille. Jeg dyttet instinktivt vekk hånden hans fra meg. Jeg forsto ikke at han hadde en kniv før han hadde knivstukket meg 5-6 ganger. Jeg tok tak i hånden hans for å stoppe ham.

NORDMANN: Den innvandrede mannen fra Norge ønsker ikke å bli navngitt til lokale medier etter drapsforsøket. (Skjermbilde/KMOV).

Nordmannens raske reaksjon reddet sannsynligvis livet hans.

Jeg trykket ned gasspedalen og satte i gang bilen. Deretter sto jeg på bremsen og så gassen igjen, for å løsrive meg selv fra ham. Da vi kom rundt hjørnet på gaten så trykket jeg gassen i bånn.

Da skal passasjeren ha bønnfalt sjåføren om å slippe ham ut av bilen.

Hele situasjonen varte ikke mer enn 20 sekunder, det hele var over før jeg fikk summet meg og da oppdaget jeg at jeg hadde blod overalt og trengte å besøke et sykehus, sier den norske taxisjåføren.

Nordmannens drosje. (Skjermbilde/Fox2. St. Louis).
ÅSTED: Det var her på Atwood Street at taxisjåføren ble knivstukket etter en kort tur gjennom byen. (Foto: Google Maps).

Lederen for taxiselskapet Alton’s Best Cabs, Scott Reardon, sier at firmaet jobber med å samle sammen penger for å hjelpe nordmannen med sykehusutgiftene.

Disse sjåførene er ikke rike, de har ingen forsikringer og jobber netter og helger, sier han til den amerikanske TV-stasjonen Fox News.

Det er trolig at passasjeren ønsket penger fra taxisjåføren.

Den afroamerikanske passasjeren ble pågrepet dagen etter angrepet av politiet som så ham på gaten. Han møtte deretter i retten hvor dommeren satt kausjonen hans til 1 million dollar.

Exit mobile version