Site icon Lykten

Norske militære styrker har gått inn i Syria

Norske og internasjonale medier melder nå at Norge aktivt har gått inn i annet land med bevæpnede styrker.

Til sammen skal 120 norske soldater befinne seg i Midtøsten, men det er ikke klart hvor mange av disse som nå har krysset grensen fra Irak og inn i Syria.

Ifølge NRT News så skal de norske soldatene støtte opprørsstyrker, samt amerikanske og britiske styrker som allerede er inne i Syria.

Syriske myndigheter har protestert kraftig på utviklingen.

Ifølge NRT News skal de norske soldatene beskytte den syrisk-irakiske grenseovergangen Al-Tanf.

Les mer: Kunne innføring av demokrati hindret krigen i Syria?

GRENSEN: Norske soldater skal ha krysset grenseområdet Al-Tanf mellom Irak og Syria.

Sist uke skal amerikanske fly for første gang ha bombet syriske militære styrker som kjemper mot opprørere og jihadistiske grupper.

Dette etter at den syriske hæren skal ha hatt fremganger i kampen mot opprørsgruppe FSA (Free Syrian Army) ved grenseområdene mot Irak.

Angrepet fra de amerikanske styrkene ble fordømt av både syriske og russiske myndigheter som kalte det et overgrep mot Syrias suverenitet.

Norges militære innsats i Syria kan være et brudd på FN-pakten og kan ses på som en krigsforbrytelse, ifølge nettstedet Steigan.no.

Forsvarsdepartementet har så langt nektet å informere om hvilke syriske militsgrupper som norske styrker skal støtte i området.

– Det norske styrkebidraget er en del av operasjon Inherent Resolve. Av hensyn til sikkerheten til egne styrker og i tråd med koalisjonens mediepolicy vil vi ikke gi detaljer forbundet med operasjonen eller annen informasjon av operativ karakter, sier pressevakt Ann Kristin Salbuvik i Forsvarsdepartementet til NTB.

Les også: Leserinnlegg: Lyver VG bevisst om Syria?

OPPRØRSSTYRKENE: Det er kommet inn en rekke rapporter om at opprørsstyrkene både samarbeider med og selger våpen til jihadistiske grupper. Om norske myndigheter vet hvilke opprørere de støtter eller hvilke intensjoner disse har er uklart. (Foto: Jihadister i Syria viser IS-tegnet).

Relatert:

Exit mobile version