Site icon Lykten

NRK løy om riksrett for Donald Trump – endret overskrift

Demokratene i USA har hysterisk ropt opp om riksrett helt siden Donald Trump vant presidentvalget i 2016. Den ene etter den andre useriøse og grunnløse påstanden har blitt jevnlig foreslått, bare for å forsvinne like fort som den kom frem i lyset. Demokratene har arrangert sitt-ned protester på gulvet i Washington D.C, de har hoiet og skreket under debatter og offentlige møter, og rett og slett oppført seg som bortskjemte barn. 

Den nærmest senile Joe Bidens sønn, Hunter Biden, ble kastet ut av forsvaret for kokainmisbruk. Han fikk deretter store summer utbetalt som rådgiver for et selskap med hovedsete i Ukraina gjennom farens internasjonale kontakter. I kulissene jobbet nemlig den daværende visepresidenten til Barack Obama, Joe Biden, med Ukraina. Joe Biden skal ha fått sparket en etterforsker som så inn i selskapet der Hunter Biden altså tjente millioner av dollar. Det hele luktet korrupsjon og maktmisbruk lang vei. Og gamlefar Biden skrøt endog av det på TV.

Trump snakket i juli med Ukrainas nyvalgte president om Biden-familiens korrupsjon og uærlige spill da Joe Biden var visepresident i USA. Ifølge ikke-bekreftede anklager – skal Trump ha presset Ukrainas president til å starte en etterforskning av Biden-familiens korrupsjon. Hvis de ikke gjorde dette, så ville USA holde tilbake militærhjelp. Dette mener demokratene i USA er nok til en ny runde med snakk om riksrett. Men som vanlig vil det falle til jorden som en gammel 17. mai-ballong. 

NRK, som er Arbeiderpartiets forlengede propagandaarm og hardnakket anti-Trump, vil ikke være noe dårligere og gikk ut med en særs drøy og løgnfull overskrift da historien først kom ut. Anders Magnus omringet av våtservietter og nye underbukser klare for å tas ut av pakken, kom med følgende overskrift:

Det gikk imidlertid ikke mange timene før man måtte endre overskriften.

NRK må selv forklare i sin egen artikkel at riksrett mot Trump kun er varmluft og aldri vil føre frem.

Fra NRK:

Men i en riksrettssak kreves det to tredels flertall i Senatet. Det er lite sannsynlig at det vil skje i denne saken, siden Republikanerne har flertall i dette kammeret.

Den Republikanske ledelsen i Senatet kan også velge å hindre at saken i det hele tatt fremmes. Da vil den også stanse der.

Slik situasjonen er nå er det lite trolig at Trump vil bli dømt i en riksrettssak. Men at det blir mye støy rundt denne saken fram mot valget i 2020 – og at den kan skade både Trump og Biden – det er mer sannsynlig.

«OPPDATERT»: NRK måtte ut og endre overskrift, etter først løgnfullt ha skrevet at Trump vil stilles for riksrett. (Skjermbilde/NRK.no)

Det fortelles nå fra USA at House Speaker (ordførende styrer) i representantenes hus, løstenner-Nancy Pelosi, har gitt etter for presset fra de venstreekstreme kreftene i partiet. Dette mer for å blidgjøre blant annet Alexandria Ocasio-Cortez, enn for å faktisk gjennomføre noen riksrett. Det hele vil bare medføre en etterforskning, før det hele legges ned av mangel på både innhold og bevis. Men det er det optiske og faktum at man har startet etterforskningen som er ønsket til demokratene. Husk, Trump er slem. Og oransje. Det var en litt annen ordlyd fra Pelosi, når republikanerne stilte daværende president Bill Clinton for riksrett i 1998.

Noen få demokrater og medier på venstresiden er imidlertid redde for at en etterforskning for riksrett av Trump kan slå tilbake betydelig kraftigere på demokratene, og føre til at Trump bare øker sin popularitet og dermed vinner valget i 2020 uten problemer, i en såkalt «landslide». Det hjelper heller ikke at Trump sist uke fikk fremlagt sine høyeste positive tall fra de amerikanske velgerne for presidentperioden sin.

Demokratene hadde også sitt absolutt største nederlag da en annen falsk etterforskning av Trump, om de løgnfulle påstandene om innblanding fra Putin og Russland under valget i 2016, ble erklært døde av spesialetterforsker Robert Mueller.

Det hører med til historien at demokratene i USA selv skrev til Ukraina i 2018 og ba om at landet skulle starte en etterforskning av den amerikanske presidenten! Så de kan mulig inkludere seg selv i riksretten av Trump.

Exit mobile version