Site icon Lykten

Ny sjef på Twitter har rasistisk fortid og vil «fokusere mindre på ytringsfriheten»

Det venstreorienterte sosiale nettverket Twitter har de siste årene fått kritikk for sin massive sensur av personer som tilhører den nasjonalkonservative og tradisjonelle høyresiden. De er mest kjent for å ha sensurert og utestengt lederen av den frie verden og presidenten i USA, Donald Trump.

Jack Dorsey, som på mandag informerte om at han avgår som sjef for Twitter, har fått en stor del av skylden for utviklingen.

Men hans etterfølger, inderen Parag Agrawal, synes ikke å være noen spesiell tilhenger av det frie ord heller.

I november 2020, hadde Parag Agrawal rollen som sjef for de tekniske løsningene på Twitter. Han oppga da i et intervju med Technology Review at han synes det er viktig å «fokusere mindre på å tenke på ytringsfriheten», ettersom «tiden har forandret seg» og at det spres «desinformasjon».

Nyhetssiden National File har også gjort oppmerksom på et Twitter-innlegg som Parag Agrawal skrev i 2010, der han likestiller hvite mennesker med «rasister».

«Om de ikke tenker på å gjøre noen forskjell på muslimer og ekstremister, hvorfor skulle jeg da skille på hvite mennesker og rasister», skrev han.

 

Exit mobile version