Site icon Lykten

DET NYE SVERIGE: Bevæpnet politi skal løpe med joggere i Småland – «Folk kjenner seg utrygge»

Politiet i Småland skal nå gjøre byen tryggere for innbyggerne ved å løpe og være tilstede sammen med joggerne og turgåerne i parker og på stier.

Politiet skal altså løpe med personer som vil ut og jogge, men ikke tør å gjøre dette alene.

Dette kommer til å eksistere utenfor vår ordinære arbeidstid ettersom vi kommer til å bruke vår betalte fysiske tid til treningsrundene, sier Peter Karlsson, politiinspektør i Oskarshamn, til SVT.

Les også: Må avlyse «Earth Hour» i Sverige av frykt for voldtekter

Men politiet må være utstyrt for tjeneste og kommer derfor til å løpe fullt utstyrt med våpen, batong og håndjern. Politiet har laget en vest som kan oppbevare alt utstyret og som gjør det enklere å løpe. Noe elitetempo blir det heller ikke, og politiet kommer til å løpe i samme takt som de vanlige joggerne.

Ifølge Peter Karlsson så kjenner mennesker i Oskarshamn seg utrygge utendørs etter at det har blitt mørkt, men den reelle kriminaliteten og utryggheten er nok ikke så ekstrem som folk tror, mener han.

Les også: Kvinne ute på tur overfalt – reddet av hunden sin

Oskarshamn kommune og Brottsförebyggande rådet, BRÅ, har uttrykt seg positive til ideen. Også redningstjenesten i byen har hoppet på tiltaket og kommer muligens til å bli med på løpingen.

Undersøkelser laget av Aftonbladet viser at annenhver kvinne i Sverige føler seg svært eller delvis utrygg når de trener utendørs.

Les også: Innvandrergjeng sparket ned enslig kvinne med krykker i Sverige

Relatert:

Exit mobile version