Site icon Lykten

Obama får massiv kritikk etter feiring av 60-års dagen

Barack og Michelle Obama. (Foto: Luke Vargas / (CC BY-SA 2.0))

Oprah Winfrey, George Clooney, Jay-Z, Beyonce, Tom Hanks, Steven Spielberg og Al Gore var bare noen av de flere hundre millionærene som ankom den eksklusive øya Marthas Vinyard, der Obama-familien holdt en ekstravagant bursdagsfeiring helt nede ved vannkanten.

Obama-eiendommen har en verdi på over 12 millioner dollar og ble klargjort med enorme telt, dansegulv og 200 tjenere. Opprinnelig var nærmere 500 personer på gjestelisten til 60-års festen, men dette ble redusert litt da Obama fikk massiv kritikk som følge av koronapandemien og alle tiltakene vanlige amerikanere har måttet innrette seg etter, samt utbruddet av Delta-varianten den siste tiden.

Ifølge New York Post skal beboerne på øya vært svært misfornøyde over planene at hundrevis av mennesker skulle komme til festen og oppholde seg nærme hverandre uten masker mens nasjonen lider av restriksjoner, nedstengninger og nye koronavarianter. Den tidligere presidentens sikkerhetsvakter skal også ha stengt ned flere veier og dirigert beboerne på øya rundt området der festen skulle holdes. Og legg på det faktum at klimatsarer som John Kerry ankom festen i sitt privatfly, så har det hele satt seg fast i halsen hos det amerikanske folket.

På nettet hangler kritikken fra amerikanere

«Du har ikke lov å gå i kirken, må stenge ned bedriften din og putte masker på 7-åringen din, men Obama holder en ekstravagant bursdagsfest med kjendiser uten masker og ingen sosial distansering», skriver radioprateren og forfatteren Charlie Kirk. Flere fulgte opp med å påpeke den tydelig dobbeltmoralen og fraværet av sosialt ansvar som en tidligere president burde ha for helsesituasjonen i USA, som har tatt livet av millioner av mennesker.

Flere har også påpekt hykleriet til Obama-familien, der de har kjøpt en massiv millioneiendom helt nede ved vannkanten, etter å i mange år ha skremt og promotert påstanden om at havnivået stiger og at miljøkatastrofene ligger på vent i den nærmeste fremtiden.

Exit mobile version