Site icon Lykten

Oppdaget terrortunnel under barneskole

Av: Erik Pedersen

Dersom Israel angriper skolene for å ødelegge tunnelene kan de anklage Israel for å gå til angrep på sivile, sågar barn. På den måten bruker Hamas barn som beskyttelse. Det var forrige fredag FNs flyktningeorganisasjon for palestinere, UNRWA, innrømmet at de hadde funnet tunneler gravd under Maghazi Elementary Boys A & B School og Maghazi Preparatory Boys School på Gazastripen. Det skjedde i forbindelse med byggearbeid.

Israel har i mange år advart om at Hamas bruker barnehager og skoler som et deksel for terroraktivitet, som omfatter terrortunneler og rakettlager.

«Oppdagelsen ble gjort i sommerferien, på et tidspunkt da skolene er tomme, og i løpet av arbeidet knyttet til bygging av en forlengelse av en av bygningene,» heter det i uttalelsen fra UNRWA.
«Tunnelen har ingen inngangs- eller utgangssteder i lokalene, og den er heller ikke knyttet til skolene eller andre bygninger på noen måte,» heter det videre. UNRWA fordømte «eksistensen av slike tunneler i sterkest mulige termer».

«Det er uakseptabelt at studenter og ansatte er utsatt for risiko på en slik måte. Konstruksjonen og tilstedeværelsen av tunneler under FNs lokaler er uforenlig med respekten for privilegier og immuniteter til De forente nasjoner i henhold til gjeldende folkerett, som fastslår at FNs lokaler skal være ukrenkelige, sies det i uttalelsen.

Hamas nekter for UNRWAs påstander. Hamas talsmann Fawzi Barhoum sier ifølge den israelske avisen Israel Hayom at «dette er grunnløse beskyldninger – Hamasbevegelsen har ingenting å gjøre med tunnelen som ble oppdaget.» Han fordømmer UNRWAs påstander» og advarer om at FN-organisasjonens fordømmelse av Hamas kan undergrave deres status på Gaza-stripen.

I løpet av den siste Gaza-krigen i 2014 ble Hamas-terrorister ved flere anledninger truffet inne i Israel etter å ha kommet gjennom tunneler, selv om de ikke klarte å nå sivile områder. Israel ødela 32 tunneler under operasjonen, og har siden gjort nøytralisering av tunneltrusselen til topp prioritet.

Selv om Hamas benekter at de har noe å gjøre med tunnelen som er oppdaget under FN-skolen fortsetter organisasjonen å støtte terror mot Israel, og tok nylig på seg ansvaret for drapet på en israelsk politikvinne i Jerusalem

Exit mobile version