Site icon Lykten

Orban: George Soros er ansvarlig for antisemittismen i Europa

«Jeg vil gjerne påkalle din oppmerksomhet … til det faktum at stiftelsen og grunnleggeren har personlig ansvar for veksten av antisemittisme i Europa. De har brakt folk til Europa – blant innvandrere – hvis politiske og religiøse syn har dramatisk økt sårbarheten til våre jødiske samfunn. Derimot beskytter Ungarn og dets regjering europeiske jøders samfunn når vi forhindrer ukontrollert innvandring til EU,» skriver den ungarske statsministeren.

Georg Soros’ stiftelse har bestemt seg for å flytte sitt hovedkontor i Europa fra Budapest til Berlin, noe Viktor Orban mener har sammenheng med at Ungarn har innført regler som krever åpenhet for organisasjoner finansiert fra utlandet.

I forbindelse med flyttingen uttalte lederen for World Jewish Congress, Ronald Lauder, seg til den tyske avisen Bild. Der sa han at han ikke er enig med alt som den amerikanske billionæren George Soros sier eller gjør, men fremhever at Soros etter hans oppfatning har gjort mye i sentraleuropeiske land for å spre demokrati etter kommunismens fall. Han la til at han fant behandlingen av Soros uverdig.

Soros var en av Orbans skyteskiver under den siste valgkampen. Han ble anklaget for sin liberale holdning til muslimsk innvandring til Europa og støtte til organisasjoner som arbeidet for innvandringen.

Viktor Orban skriver at han er skuffet over denne uttalelsen og at Ungarn og dets borgere er «dypt fornærmet» av kommentarer fra Lauder i forbindelse med flyttingen fra Budapest til Berlin, av Soros’ Open Society Foundations.

Exit mobile version