Site icon Lykten

USA: Forbyr julenissedekorasjoner for å fremme religiøs toleranse

– Du kan fortsatt dekorere døra eller kontoret ditt, hvis du vil, men vi ber deg om å være respektfull og sensitiv overfor de mangfoldige perspektivene og trossamfunnene i samfunnet vårt, og avstå fra å bruke religiøse dekorasjoner eller bilder som julenissen, skriver skoledistriktet til sine ansatte.

– Det gikk egentlig ut som en melding til ansatte, ikke engang foreldrene, for å sørge for at de er sensitive og følsomme nå som vi går inn i høytiden, sier Beth Graser som er kommunikasjonsdirektør ved Hilsboro skoledistrikt.

Les også: Skolene på Voss avlyser julegudstjenestene

Les også: Islam i Norge: Barneskole i Drammen tilbyr kun halal-mat til elevene

En del foreldre er ikke fornøyde med de nye reglene og mener det er unødvendig.

– Hvis du har tenkt til å sette opp et gigantisk kors i vinduet så er det en ting, men jeg tror julenissen er mer folketradisjon og amerikansk historie enn et religiøst symbol nå for tiden, sier Jason Ramirez som selv har barn i skolen.

– Jeg tilhører den generasjonen hvor vi trodde på julenissen og mine barn tror på nissen og det burde de få lov til å feire, sier en annen forelder.

Les også: Rektor på skole i Rygge ba foreldre slutte å bruke ordet «jul»

Beth Graser sier hun forstår frustrasjonen folk måtte ha, men at forbudet er en «påminner om at folk må være sensitive».

Dette er derimot ikke første gangen juledekorasjoner forbys i amerikanske skoler.

I 2015 forbød en rektor ved en skole i Brooklyn, New York, nesten alle juledekorasjoner og julefeiringen for å fremme mangfold.

I 2013 forbød en lærer, på en ungdomsskole i Connecticut, julenissen og juletrær fordi det er religiøse symboler.

Les også: Sverige forbyr julelys og dekorasjoner på handlegater

Exit mobile version