Site icon Lykten

ØSTERRIKE: Fengsel må bygge moske for fangene – 50 prosent er muslimer

Gerasdorf er et ungdomsfengsel i Østerrike som huser mer enn 80 mordere, ranere, voldtektsmenn og tyver fra 14 ulike nasjoner. Fengselet ligger rett utenfor hovedstaden Wien.

Halvparten av dem er muslimer.

Dette har ført til at fengselsdirektør Margitta Essenther nå har godkjent planer for å gjøre om deler av fengselet til en moske.

Den muslimske populasjonen kommer Afghanistan, Tsjetsjenia, Tyrkia og Nord-Afrika.

MAJORITET MUSLIMER: Et ungdomsfengsel utenfor den østerrikske hovedstaden Wien har en majoritet av muslimske fanger. Nå bygger man en moske for dem innenfor murene. (Foto: Gerasdorf ungdomsfengsel).

Fengselsdirektøren ser ingen problemer med at en moske vil kunne radikalisere fangene ytterligere.

– Vår assisterende fengselsdirektør, Thomas Binder, har kontakt med sikkerhetspolitiet og kjenner alle de skjulte og problematiske tegnene og symbolene som brukes av terrorgruppen IS.

Tre av de innsatte ungdommene er koblet mot terrorisme, en nedgang fra seks ved juletider.

Radikalisering er ikke noe nytt i østerrikske fengsler. En av bakmennene i en muslimsk terrorcelle med barn, den 17-årige albaneren Lorenz K, fortalte nylig østerriksk politi at han ble radikalisert i fengsel.

TRENING: Fangene i ungdomsfengselet har ulike aktiviteter de kan bedrive på fritiden. Nå får de også en moske de kan be i. (Foto: Gerasdorf ungdomsfengsel).

Han fortalte at en gutt som het Ahmed og kom fra Dagestand ga ham en koran da han satt i et ungdomsfengsel, som førte til at han konverterte til Islam.

Da Lorenz K. kom ut av ungdomsfengslet besøkte han jevnlig moskeer og giftet seg med en muslimsk kvinne han hatt møtt på internett. Dette selv om de begge var mindreårige.

Han ble arrestert i januar sammen med en 12 år gammel bekjent etter at de hadde planlagt et terrorangrep.

Exit mobile version