Site icon Lykten

Østerrike nekter å ta imot skadd terrorist

Den 19-årige terroristen, som bare ble identifisert som Temirlan, ble skutt i hodet under en spesialstyrkeoperasjon i Georgia og er i koma.

Han antas å være koblet til den tsjetsjenske jihadistiske lederen Akmad Chatayev, som var mistenkt for å stå bak bombe- og skyteangrepet på Ataturk flyplass i Tyrkia. 64 personer ble drept i juni-angrepet i Istanbul og over 230 skadet. Chatayev selv ble drept i november under en politioperasjon i Tbilisi, Georgias hovedstad.

Ifølge Inquirer.net og Clarion Project blir sikkerhetshensyn oppgitt som begrunnelse for ikke å la den hardt skadde terroristen slippe inn i Østerrike. Et opphold på et sykehus i Østerrike vil øke risikoen for en mulig redningsaksjon fra terroristgruppen eller et utpressingsforsøk, mener de østerrikske myndighetene. Østerrike har et stort tsjetsjensk samfunn og mange personer fra Østerrike har slåss for IS i Syria og Irak.

Det østerrikske innenriksdepartementet styres av det høyreorientert islamkritiske Frihetspartiet, som i valgkampen lovet å konsentrere seg om nasjonal sikkerhet og stoppe ulovlig innvandring.

Exit mobile version