Site icon Lykten

Over en halv million afghanere på vei til Europa

(Foto: Fria Tider).

Storbritannias innenriksminister Priti Patel har blir alarmert om utviklingen og hold sist uke et krisemøte med kolleger fra etteretningsalliansen Five Eyes.

Der diskuterte hun med kolleger fra andre land hvordan den nye afghanske innvandrerkrisen skal takles, skriver Daily Mail.

Five Eyes samler USA, Storbritannia, Australia, Canada og New Zealand, og har tilgang til informasjon fra etterretningstjenester som MI6, GCHQ og CIA.

«Afghanersituasjonen kommer til å forårsake alvorlige problem de kommende månedene om vi ikke tar grep om problemet nå», sier en regjeringskilde til Daily Mail.

I en prognose for en uke siden spredte det svenske Migrationsverket at antallet afghaner som tar seg til Sverige kommer til å øke.

«Bedømmelsen er at flere grupper og personer etter Talibans maktovertakelse risikerer å bli utsatt for forfølgelse. Muligheten for intern flukt innen Afghanistan bedømmes som ytterst begrenset. Mot bakgrunn av det ventes det at flere afghanere under året bevilges beskyttelse i Sverige», skriver Migrationsverket i en pressemelding.

Exit mobile version