Site icon Lykten

Paris har fått no go-soner for kvinner

De skriver i henvendelsen til de ansvarlige franske myndighetene at deres bydel er blitt forvandlet til en «no go-sone» for kvinner. Området rundt La Chapelle t-banestasjon er blitt et farlig område for kvinner og jenter å oppholde seg eller gå gjennom, skriver den amerikanske tenketanken Clarion Project.

Siden 2015 er det kommet en bølge av muslimske innvandrere fra Somalia, Afghanistan, Eritrea, Sudan og andre krigsherjede land til bydelen. Først slo de seg ned på campingplasser, langs tunnelbanelinjen, jernbanespor og parker i nabolaget. Deretter fikk den sosialistiske borgermesteren (bydelslederen) Anne Hidalgo bygget et stort mottaks- og innkvarteringssenter ved Porte de la Chapelle med en kapasitet på 400 asylsøkere.

Les også: Ung fransk kvinne med shorts spyttet på og kalt hore av muslimske kvinner

Senteret kostet 10 millioner dollar å bygge og drives av en permanent stab på 150 sosialarbeidere, støttet av 500 frivillige, og har en årlig driftskostnad på 9,2 millioner dollar. Men i stedet for å løse problemet forverret det seg. Det har ifølge den amerikanske tenketanken blitt en magnet for bølgen av innvandrere som reiser vestover i Europa.

Resultatet har blant annet blitt at det er vanlig med slåsskamper i nærheten av mottaket mellom rivaliserende etniske grupper, og ulovlige leirer spratt opp ved motorveiene som grenser til området. En kilometer lenger sør er området ved siden av La Chapelle t-banestasjon blitt et eksklusivt mannlig område. Det er ingen kvinner å se på gatene eller i kafeene og ingen barn leker i den lille parken.

Les også: Fransk jente kalt hore og slått bevisstløs på T-banestasjon fordi hun gikk med skjørt

En kvinne som har bodd i nabolaget i 30 år, forteller en reporter fra Parisien at de konstante fornærmelsene og grove slengbemerkninger kvinnene blir utsatt for, får dem til å forandre hvordan de klær seg. De gjør også omveier når de pendler til og fra jobben, eller er ute for å handle. Noen er redde for å gå ut. En annen kvinne som har bodd der i 15 år, beklager at kaféen i leiligheten hvor hun bor, en gang en hyggelig bistro, nå er et sted som bare besøkes av utenlandske menn.

Selv jenter som går til og fra skolen kalles «tisper» og «luddere» av gjenger med mannlige ungdommer som går frem og tilbake på gaten. «Min 12 år gamle datter kan ikke gå til skolen lenger eller til og med gå ut alene», sier en ung mor, mens en annen forteller at hennes 17 år gamle datter «stadig blir plaget» og at hun ble frastjålet vesken sin. «Når hun går ut av t-banen, bruker hun telefonen for ikke å få øyekontakt og unngå å bli lagt merke til.» En ung far forteller til den franske avisen hvordan hans 5 år gamle datter spurte ham da hun kom hjem fra skolen hva ordet salope [ludder] betød.

Les også: Kvinnelig journalist voldtatt av bevæpnede flyktninger i Frankrike

Les også: Kvinnelig venstreaktivist gruppevoldtatt av sudanesere – bedt om å tie stille av medaktivister

I et videointervju med Parisien snakker en kvinne ved navn Paula om uopphørlige seksuelle tilnærmelser når hun går gjennom nabolaget sitt. En annen kvinne, Sylvie, klager på å bli berørt gjentatte ganger når hun handler. Philippe Girault, medlem av SOS La Chapelle, sier, «Her er det 95% menn. Kvinner er ikke lenger i det offentlige rom. »

Fredag den 19. mai arrangerte lokalbefolkningen en protest som førte til et svar fra borgermester Hidalgo, som sier i en tweet at hun sammen med politimyndigheten vil implementere en handlingsplan for å stoppe diskriminering av kvinner. Neste dag patruljerte en gruppe politibetjenter området, men det var fortsatt få, hvis noen franske kvinner å se. Og i kafeene var det fortsatt menn alene, i motsetning til tusenvis av andre kafeer i hele Paris hvor menn og kvinner blander seg fritt.

Les også: Fransk mor og hennes døtre knivstukket på feriested – muslimsk mann arrestert

Relatert:

Exit mobile version