Site icon Lykten

PÅSKESJOKK: Ni av ti påskeegg har ikke ordet «påske» på forpakningen for ikke å fornærme muslimer

Europas religiøse og kulturelle selvmord kan bevitnes på nært hold for de som har tatt turen til England for å handle og kose seg i påsken.

«God jul» har allerede blitt visket ut fra plakater, reklamer og butikker i Storbritannia. Istedenfor heter det nå «God høytid» og «God helligdag». Nå har turen kommet til påsken.

The Sun avslører nå at bare to av 82 egg som blir solgt hos butikk-giganten Sainsbury nevnte ordet «påske» på forsiden av esken.

Av 22 påskeegg som blir solgt hos sjokoladekjeden Hotel Chocolat på Waterloo jernbanestasjon i London, så hadde ikke en eneste av dem ordet «påske» på forpakningen.

DET NYE EUROPA: Europeiske tradisjoner og kultur er i ferd med å viskes ut ettersom masseinnvandringen fra muslimske land har økt. Nå foregår det en diskusjon i Storbritannia om hvordan de store dagligvarekjedene og butikkene har fjernet ordet «Påske» fra forpakningene da man ikke ønsker å støte noen. (Foto: The Sun).

Hos andre store dagligvarekjeder som Marks & Spencer så kan man kjøpe «Dippy Eggs» og «Alfie Bunny» egg. Men ingen av eggene har noen som helst forbindelse med påsken eller kristen høytid.

Unntaket var sjokoladeprodusenten Cadbury som fremdeles skrev «påske» på eggene og også markedsførte produktene som «påskeegg». (Den samme produsenten lager også såkalte «halal»-påskeegg).

Presten David Palmer i Nottingham uttaler til The Sun at «Hvis firmaer ønsker å selge sjokoladeegg hele året så er det helt greit, men hvis de markedsfører dem for påsken, uten å omtale det som påskeegg, så blir det hele kynisk».

Han sa videre at de som ønsker å feire den kristne høytiden «for de korrekte grunnene» like gjerne kan stoppe å kjøpe eggene.

I England har man hatt flere kontroversielle saker de siste årene der kristne tradisjoner og høytider har blitt visket ut eller fjernet helt som følge av at landet sakte blir avkristnet og har hatt masseinnvandring fra ikke-kristne nasjoner. Spesielt muslimske innbyggere har vist seg å være misfornøyde med å måtte tilpasse seg til vestlige tradisjoner og skikker.

Dette har gitt seg utslag i at muslimske butikk-ansatte har nektet å selge alkohol og svinekjøtt til kunder og at drosje- og bussjåfører har nektet blinde og handicappede å ta med tjenestehunder ombord. Man har også fjernet kristne tradisjoner fra skoler og sykehus under påskudd av å være «tolerante» og «inkluderende».

Norge følger etter

Frieord skrev i går om hvordan en barneskole i Troms nå har fjernet påskespillet fordi man ikke ønsker å «ekskludere de flerkulturelle elevene» som etterhvert har blitt mange.

Les også: Barneskole i Troms avslutter påskespill på grunn av flerkulturell elever

Exit mobile version