Site icon Lykten

Politiet i Düsseldorf tar ut tiltale mot IS-terrorister – skulle sprenge bombe i gamlebyen

Noen timer senere ble en 80 år gammel mann angrepet av en mann med machete på en parkeringsplass i samme by. Og nylig offentliggjorde politiet i den samme byen at de har tatt ut tiltale mot tre mistenkte IS-medlemmer for alvorlig terrorplanlegging.  Når spør mange seg om det er tilfeldig.

Politiet har gått ut med opplysninger om at Fatmir H. er psykisk syk, og hevder at det ikke var et islamistisk motiv bak angrepet. Mannen som angrep 80-åringen senere på dagen i den samme byen er fremdeles på frifot, skriver The Telegraph.

Det 80 år gamle machete-offeret ble kjørt til sykehus etter å ha blitt overfalt på en parkeringsplass i den nordlige utkanten av Düsseldorf. Lærere og studenter ved det nærliggende Theodor-Fliedner-Gymnasium fikk beskjed om å holde seg innendørs, mens politiet sperret av et skogområde nær Kalkumer Schlossallee, skriver avisen.

Les også: Muslimsk øksedesperado amok i Düsseldorf – 13 år gammel jente hugget i armen

ANGREPET PÅ TOGSTASJONEN: Moren til Domenico la ut dette på sin Facebook-profil og fortalte at folk gjerne kan dele det for å vise hva som skjedde. Sønnen ble angrepet bakfra uten forvarsel med øks. Den muslimske gjerningsmannen siktet mot hodet hans. Vestlige venstreorienterte medier har valgt å piksellere bildet av offeret, selv om moren ønsket å dele det. (Foto: Facebook/Privat).

Bare dager før de to voldshandlingene offentliggjorde den tyske påtalemyndigheten at det er tatt ut tiltale mot tre mistenkte IS-medlemmer for terrorplanlegging mot flere mål i Düsseldorf.

Tyske tjenestemenn sier til Independent at to av de syriske mennene, i alderen mellom 25 og 27, undersøkte smuglerruter til Europa for jihadister i 2014, og sendte flere flyktninger som testet rutene før de selv reiste langs innvandringsruten i 2015.

I Tyskland samarbeidet de med en bombeekspert allerede utplassert i Tyskland og planla å detonere to selvmordsbomber i Düsseldorfs populære Gamleby. Samtidig skulle andre terrorister massakrere så mange forbipasserende med våpen som mulig. Planen ble forpurret etter at en av de sammensvorne anga seg selv til franske myndigheter i februar i fjor.

Exit mobile version