Site icon Lykten

Politiet har arrestert antirasister og venstreekstremister i Stockholm

SVENSKER FØRST: Svenskarnas Parti gjennomførte et valgmøte, samt en marsj i sentrale Stockholm idag. (Foto: SvP i en marsj tidligere iår)
SVENSKER FØRST: Svenskarnas Parti gjennomførte et valgmøte, samt en marsj i sentrale Stockholm idag. (Foto: SvP i en marsj tidligere iår)

Politiet uttalte under den voldelige motdemonstrasjonen mot Svenskarnas Parti at man avventet å pågripe de voldelige antirasistiske og venstreekstremistiske demonstrantene slik at situasjonen ikke skulle utarte seg ennå mer. Det var først når motdemonstrantene hadde kastet ferdig flasker og steiner at politiet gikk inn og pågrep flere av de mest aktive antirasistene. Det skal ha vært mellom 100 og 200 personer som skal ha vært mest aktive og brukt vold.

Kastet steiner og utestoler på politiet

Når Svenskarnas Parti sin marsj gikk forbi området motdemonstrantene hadde sine sperringer, skal det ha oppstått en ekstra spent situasjon og antirasistene skal ha kastet steiner, stoler, søplekasser og benker mot politiet fra uteserveringer i nærområdet. Politiet skal da ha benyttet tåregass mot antirasistene som løp vekk og bakover fra politiet.

KASTET STEINER OG FLASKER: Antirasistene skal ha kastet steiner og andre gjenstander på politiet under demonstrasjonen idag. (Foto: Privat)

Flere arrestasjoner og raid mot venstreekstreme hus

Politiet i Stockholm hadde tidligere på dagen gått inn og raidet det venstreekstreme aktivisthuset «Cyklopen». Et trettitall ungdommer skal ha blitt ført ut og blitt satt ned på bakken utenfor huset og ransaket. Politiet skal også ha gått gjennom huset for å finne eventuelle våpen eller annet som var planlagt brukt under demonstrasjonen.

Det ble også slått til mot to hjemmeadresser, som ifølge politiet skal ha gitt resultat og de gjenstandene som ble funnet rubriseres som «forberedelse til grov vold».

15 maskerte antirasister skal ha blitt anholdt av politiet i Stockholm sentrum. De mistenkes for å ha brutt maskeringsforbudet.

En person skal ha blitt arrestert, mistenkt for forberedelse til grov mishandling.

MASKERTE ANTIRASISTER: Politiet skal ha pågrepet 15 maskerte antirasister. De er mistenkt for brudd på maskeringsforbudet. (Illustrasjonsbilde)

Politiet skal ikke ha tatt noen sjanser og alt fra sivilspanere, ambulanser og redningstjenesten, til den nasjonelle innsatsstyrkens bombegruppe var på plass ifølge Dagens Nyheter.

Politiet skal også ha filmet alle antirasistene og venstreekstremistene slik at man i ettertid kan oppsøke de som har brutt loven og innhente dem til avhør og eventuell arrestasjon.

OPPDATERT kl. 20.32

Antirasistene og venstreekstremistene skal ha vandalisert en hinduistisk kulturfestival som tilfeldigvis befant seg i nærheten av motdemonstrasjonen mot Svenskarnas Parti i Stockholm sentrum.

De skal blant annet annet ha slått istykker et stort sjakkspill og stjålet brikkene for å kaste dem på politiet. Bak kulturfestivalen sto organisasjonen «Sveriges unge dharmis og ashavaner» (Suda), som hadde arrangert kulturfestivalen under temaet «kjærlighet og verdensfred».

Sjakkspillet var satt opp som underholdning for barn og ungdommer, noe som altså de antirasistiske motdemonstrantene satte en stopper for.

Hindufestival for kjærlighet og verdensfred ble ramponert av antirasister.
RAMPONERT: Et sjakkspill som var satt opp for barna ble vandalisert og antirasistene stjal brikkene for å kaste dem på politiet.

Norske medier sliter med overskriftene

Frieord.no har tidligere omtalt hvordan blant annet VG og Dagbladet har overskrifter som kan misforstås av deres lesere. Idag er intet unntak. Her er Dagbladets forsøk på å dekke saken:

FEIL 1: Dagbladets journalist har ikke fått med seg hvem som bråker i Stockholm idag. Det er ikke «nazistene», men antirasister og venstreekstremister. Svenskarnas Parti derimot har et lovlig valgmøte på den samme plassen. (Foto: Faksimile fra Dagbladet)

Det fortsetter derimot. Under neste bilde påstår Dagbladets journalister at det er partiet Sverigedemokraterna som skal ha valgmøte i Stockholm idag. Det er det selvfølgelig ikke.

FEIL 2: Svenskarnas Parti og Sverigedemokraterna er to vidt forskjellige partier. Bedre lykke til neste gang, Dagbladet. (Foto: Faksimile fra Dagbladet)

Frieord.no kommer tilbake med mer fra demonstrasjonen når og hvis det kommer inn mer konkrete rapporter.

Exit mobile version