Site icon Lykten

Politiet i Berlin la ned etterforskning av gruppevoldtekt – Russland reagerer

Den russiske TV-kanalen Pervyj Kanal, rapporterte tidligere denne uken om hendelsen. Familien til jenta oppgir at 13-åringen var på vei til skolen, da en gruppe innvandrere fra Midtøsten kidnappet og voldtok henne, skriver Fria Tider.

Politiet valgte derimot å legge ned etterforskningen av saken, etter å ha avhørt jenta. Den russiske ambassadens pressesekretær, Sergej Beljajev, utrykker uro over måten saken har blitt behandlet på av tyske myndigheter.

– Vi er sterkt bekymret, det handler jo om en russisk familie. De har ikke bedt ambassaden om hjelp eller noen form for beskyttelse, men vi har uansett begynt å granske hendelsen, hvor det allerede har oppstått mange rykter, sier han til statlige Sputnik.

Beljajev hevder at politiet gjorde en feil da de la ned etterforskningen.

– Jo mer vi setter oss inn i situasjonen desto mer tviler vi på at konklusjonen til politiet er riktig. Det hele virker forhastet, noe som mange fra den russiske diasporaen er enig i. Jentas foreldre har protestert mot politiets håndtering av saken og de har hyret en advokat for å forsvare deres interesser.

Etnisk hat

En tysk advokat, Martin Luithle, har i ettertid gått til verbalt angrep på den russiske TV-kanalen Pervyj Kanal sin korrespondent Ivan Blagoj. Luithle hevder han fyrer opp under etnisk hat ved å rapportere om hendelsen. Luithle håper at journalisten skal tiltales for oppfordring til rasehat, noe som får den russiske ambassaden til å reagere.

– Uttalelsene til den tyske advokaten er latterlige. Særlig med tanke på den omfattende nyhetsdekningen av innvandrerkriminalitet i ulike regioner i Tyskland, for eksempel nyttårsarrangementet i Köln. Alle journalister som skrev om disse overgrepene burde da bli tiltalt for oppfordring til rasehat ifølge Luithles logikk, sier Sergej Beljajev.

Exit mobile version