Site icon Lykten

Politiker hyller vestlig sivilisasjon- blir hengt ut som rasist

Det var i en paneldebatt hos den amerikanske tv-kanalen MSNBC, at King kom med de kontroversielle uttalelsene. De kom som en respons på politisk leder i Esquire, Charles Pierces’ begeistring over at “gamle hvite menn”, i fremtiden, vil ha mindre innflytelse på politikken i USA.

– Hvis du er veldig optimistisk, kan du si at dette er siste gang at gamle hvite mennesker leder det republikanske partiets plattform og dets ansikt utad, sa Pierce. Det har hittil blitt kontrollert av høyt ulykkelige, misfornøyde, hvite mennesker.

Kommentaren fikk ingen reaksjon fra verken programleder eller andre i panelet, foruten King, som svarte følgende:

– Denne ‘hvite mennesker-retorikken’ begynner å bli rusten, svarte King. Jeg vil herved be deg om å gå tilbake i historiebøkene og svare meg på; hvor har disse andre menneskene som du snakker om bidratt?, hvor har noen annen gruppe mennesker bidratt til sivilisasjon?

Etter denne uttalelsen får King spørsmål fra MSNBCs Chris Hayes om han snakker om hvite mennesker.

– Jeg mener den vestlige sivilisasjon, svarer King. Dette er forankret i Vest-Europa, Øst-Europa og i USA, og de land hvor kristendommen har fått rotfeste. Dette gjelder all vestlig sivilisasjon.

Programlederen kontrer kvikt med at King ikke må glemme personer fra Vesten som Stalin og Hitler. Uttalelsen til King ser ut til å ha sjokkert resten av panelet og programlederen som avslutter sendingen.

Men det hele slutter ikke der. Etter uttalelsen til King har det eksplodert i venstreorienterte medier verden over:

-«Kongressmannen Steve King med kommentarer om hvit suverenitet på direktesendt TV”, lyder det fra Vanity Fair.

The Washington Post skriver: «Representant Steve King undres over hvilke ‘grupper’, foruten de hvite, som har bidratt til sivilisasjonen.”

I en tilsvarende artikkel stadfester nyhetsbyrået “The daily beast” at en «Republikansk representant mener at hvite mennesker er bedre enn andre mennesker.”

 

Exit mobile version