Site icon Lykten

Rand Paul stoppet amerikanske myndigheters overvåking og datalagring

Under søndagens ekstrainnsatte møte skulle sentatet beslutte om nye regler for hvordan NSA’s datainnsamling skal skje innenfor rammen av den såkalte Patriot Act.

Rand Paul som er presidentkandidat for det republikanske partiet og er sterkt kritisk til overvåkingen, filibusterte og utnyttet alle tenkbare regler for å forhindre at en beslutning ble tatt.

– Vi har kjempet i en revolusjon på grunn av dette. Skal vi bare blindt gi opp vår frihet og tillate at dette skjer? Jeg vil ikke tillate det lenger og jeg tror ikke at det amerikanske folket tillater det heller, sa Rand Paul under debatten.

Senatoren lykkes med sin taktikk og klokken seks på mandag morgen norsk tid løp NSA’s tillatelse til å overvåke telefontrafikken ut. Det innebærer at etteretningstjenesten nå ikke lenger får samle inn metadata om amerikaneres telefonsamtaler.

NSA’s HOVEDKVARTER: NSA (National Security Agency) må nå innstille sin overvåking av amerikanske borgeres telefonbruk etter at senator Rand Paul stoppet et planlagt møte i senatet. (Foto: NSA)

Det hvite hus fordømmer Rand Pauls handling i en offisiell uttalelse:

– I et spørsmål som er såpass viktig for vår nasjonale sikkerhet må enkelte senatorer sette til side sine partipolitiske motiv og handle raskt, skriver regjeringen ifølge Time.

Den sittende presidenten, Barrack Obama, stilte til valg i 2008 med løfter om å stoppe blant annet Patriot Act, men støtter nå overvåking av amerikanske innbyggere.

Exit mobile version