Site icon Lykten

RAPPORT: IS sex-slaver risikerer å bli æresdrept av sine familier hvis de returnerer

Rundt 640 unge jenter fra iraks muslimske turkmener-minoritet sitter fortsatt som sex-slaver hos den muslimske gruppen IS. Jentene risikerer å æresdrept hvis de flykter og returnerer til sine familier, forteller en tidligere irakisk jurist som representerer minoriteten til amerikanske medier.

Vi er veldig konservative. Hvis våre koner eller søstre ble voldtatt, så kan vi ikke snakke om det, sier Fawzi Akram, en tidligere politiker i Irak, som nå jobber humanitært for turkmenerne, til Fox News.

Han avslørte at «640 av våre jenter – noen så unge som 12 år – har blitt kidnappet av IS»

I fjor ble det avslørte Columbus riddere, verdens største katolske orden som jobber for kristne over hele verden, en prisliste som muslimene hadde laget for å selge sex-slaver helt ned i ettårs alderen «i Allahs navn».

18. mai, 2016. En yezidi jente ved navn Nazdar Murat, blir vist frem på en mobil. Slik deler muslimene i IS bilder av sex-slaver og priser. Systemet og databasen er svært detaljert. Hver jente og kvinne, blir registrert med sin eier og i hvilket IS-kontrollert område hun sitter. Skulle hun klare å rømme, vil muslimene letter klare å fange henne igjen. (Foto: Privat).
PRISLISTE. Jo yngre en kristen kvinne er jo mer penger får muslimene for henne. Til venstre kan vi se at prislisten inkluderer jenter helt ned i ettårs alderen.

Æresdrap over hele verden involverer svært ofte muslimske menn som dreper eller lemlester familiemedlemmer som har blitt anklaget for å ha brakt skam og vanære over sine familier og islam.

Akram rapporterte at de muslimske turkmenske familiene er «så dypt vanæret og skamfulle at de ikke vil ha de kidnappede jentene tilbake av frykt for at de kan ha blitt voldtatt. Hvis jentene klarer å rømme og returnere, så risikerer de å bli æresdrept av familien».

Det irakiske turkmenske miljøet, det tredje største etno-religiøse samfunnet i Irak etter arabere og kurdere, identifiserer seg med enten sjia- og sunnimuslimske tradisjoner.

Mange jenter returnerer ikke, sier Hasan Turan, en irakisk jurist fra partiet Den turkmenske front til Fox News.

Mange jenter ble holdt som slaver, jeg kan bare håpe at familiene aksepterer dem hvis de returnerer. Det er de som er ofrene.

Mens den muslimske gruppen IS har kidnappet tusenvis av kvinner og jenter fra Iraks etnoreligiøse minoriteter som Yazidiene, og dette har blitt grundig dokumentert, så har kidnappingen av kvinner fra andre etniske minoriteter blitt underrapportert av medlemmer av disse samfunnene, på grunn av skammen, skriver Fox News.

Det skal være rundt 640 turkmenske jenter og minst 59 kvinner og barn fra Shabak-minoriteten som fortsatt er savnet etter at IS tok dem med seg inn i slaveri.

Ytterligere 2.900 yezidi-kvinner og jenter er savnet ifølge Vian Dakhil, en kvinnelig representant for Yezidiene i det irakiske parlamentet, noe som blir støttet av Nadia Murad, en menneskerettighetsaktivist og tidligere yezidi-slave hos IS.

Omfanget av den seksuelle volden er betydelig større enn tidligere dokumentert fra Irak. Shabak-minoriteten, som hovedsaklig bor i landsbyer øst for Mosul, og har sin tro sentrert rundt kristendommen, islam og yazidiene, lider i stillhet.

Les også: Midøsten: Gaza-tunneler ødelagt – koptiske kristne rømmer fra IS

ETTERTRAKTET: Den kristne minoriteten, yezidiene, er svært ettertraktet av muslimske grupper som IS. Det har kommet ut informasjon om at man ønsker å utføre folkemord på gruppen og rense ut de blonde genene i gruppen. (Foto: Yezidi-jente).

Les: Yezidi-kvinne voldtatt 30 ganger i løpet av noen timer – IS vil utrydde den blonde blodslinjen

Hunien Kaddo, en irakisk politiker som representerer de 35.000 medlemmene av Shabak-samfunnet, avslørte at IS voldtok minst 28 Shabak-kvinner, før de puttet dem i bur og tente på dem i byen Mosul.

Etter at IS mistet Mosul til amerikanske og internasjonale styrker sent i fjor , så skal muslimene ha kidnappet ytterligere 59 shabak-kvinner og barn fra de omkringliggende landsbyene, forteller Kaddo.

Jeg har besøkt fortrengte og ødelagte familier de siste ukene. Deres døtre er borte. Dessverre finnes det mye skam.

Han påpekte også at mange kristne kvinner og jenter fremdeles er i fangenskap som sex-slaver for de muslimske IS-terroristene.

Yezidiene er de eneste som har bedt om hjelp til å hente ut sine kvinner og døtre, ifølge de kurdiske myndighetene i Irak.

De andre muslimske minoritetesgruppene har imidlertid ikke ønsket hjelp med å hente tilbake sine familiemedlemmer.

FN og USA har bekreftet at den muslimske terrorgruppen IS har begått folkemord mot minoritetsgrupper i Irak og Syria, som inkluderer kristne, yezidier, turkmenere og shabakere.

Les også: 100 år siden folkemordet på kristne

Les også: Sjokkstudie: 90.000 kristne drept i 2016 – en hvert 6. minutt

Exit mobile version