Site icon Lykten

Rødgrønne partier i Sverige ville godkjenne barneekteskap og flerkoneri

De borgerlige partiene og Sverigedemokraterna gikk på onsdag imot de rødgrønne partiene og sa nei til barneekteskap og flerkoneri.

Det er skammelig at regjeringen vil beholde særskilte grunner for barneekteskap. De svikter jentene!, skriver politiker for Liberalerna, Robert Hannah, på Twitter.

Moderaterna, Kristendemokraterna, Liberalerna, Centerpartiet og Sverigedemokraterna hadde lagt frem et forslag om å endre den svenske loven slik at man kan forby blant annet barneekteskap.

Forslaget fikk flertall i Riksdagen.

Det sendte sjokkbølger gjennom Riksdagen da Socialdemokraterna, Miljöpartiet og kommunistene i Vänster stemte imot forslaget

Vi har jo jenter og gutter i Sverige i dag, svenske statsborgere, som er samboere med hverandre, som har sex med hverandre, som lever sammen og som får barn sammen, sa den sosialdemokratiske riksdagspolitikeren Hillevi Larsson.

RIKSDAGEN: Lovforslaget mot barneekteskap fikk flertall med viktig støtte fra blant annet Sverigedemorkaterna. Hadde de rødgrønne partiene fått det som de ville, så kunne barn ha blitt tvunget inn i ekteskap i Sverige med loven i hånd. (Foto: Frieord.no).

Dette ble imøtegått av Liberalernas Robert Hannah:

Man kan ikke sammenligne barn som blir bortgiftet i sine hjemland, med barn i Sverige.

De rødgrønne partiene gikk allikevel ennå lenger. De vil heller ikke se noen forbud mot polygame ekteskap eller flerkoneri som har blitt inngått utenlands.

Kritikk mot de rødgrønne på nettet

På nettet fikk de rødgrønne partiene stor motbør og kritikk for sitt forslag om å tillate barneekteskap og flerkoneri:

Exit mobile version