Site icon Lykten

Sa nei til mørkhudet mann, ble mishandlet grovt

Mary Brandon

Notting Hill er et område i sentrale London som er kjent for å ha svært mange ulike etniske folkeslag og som blant annet er kjent fra filmen med samme navn med Julia Roberts. Nå er området også kjent for å huse en av verdens største gatefestivaler, nemlig det karibiske karnevalet.

Det var på 80-tallet et veldig fattig og forsøplet område, men etter en forvandling lik den man har sett på Grünerløkka i Oslo, er området i dag et hipt sted å være med masse butikker og restauranter hvor unge studenter, kunstnere og musikere bor. Området er også et av de tettest befolkede av briter med karibiske røtter.

Klådd på rumpa

Den unge hvite studenten, Mary Brandon, 22, var ute for å kose seg på den årlige karibiske festivalen i Notting Hill, når en høy mørkhudet mann plutselig begynte å ta henne på rompa. Hun sa nei flere ganger og tilslutt dyttet hun mannen vekk. Det resulteterte i en svingslag som skulle sende den unge kvinnen rett i bakken.

Sjokkerte tilskuere ringte etter ambulansen og Mary ble tatt med til sykehuset hvor hun måtte tilbringe ni timer på operasjonsbordet for brudd i øyehulen. Hun skal selv ha lagt opp bildene på internett for å «åpne folks øyne for vold mot kvinner». Bildene ble så spredd av hennes venner og medstudenter på universitetet i Leeds. Hun skrev følgende på Facebook:

– Jeg dyttet ham (den høye mørkhudede mannen red.anm) vekk, og utøvde min rett til å fortelle en mann til å slutte å ta på kroppen min uten min tillatelse, så han langet ut mot meg og slo meg i ansiktet. Karneval er ment å handle om lokalsamfunnet og gode følelser. Jeg ville ha en koselig stund med venner, men istedenfor måtte jeg tilbringe ni timer på voldsmottaket på grunn av denne feigingen.

Politiet etterlyser nå en mørkhudet mann, ca 1.80 høy i slutten av 20-årene, kledd i sorte klær og caps.

Skylder på menn

Mary Brandon sa at hun håpet at bildet ville være avskrekkende på andre menn og at hvis noen mente at slik oppførsel var akseptabel, så var de ‘ikke velkomne’ på karnevalet.

– En kvinne skal kunne forlate huset sitt uten frykt for å bli seksuelt trakassert, la hun til på Facebook.

Angrepet skal ha skjedd klokken halv fem på ettermiddagen, midt under feiringen av den fargerike festivalen.

Politiet har ennå ikke pågrepet eller identifisert den mørkhudete mannen som seksuelt antastet og slo den unge studenten. Men over 250 personer har blitt arrestert for andre lovbrudd.

OPPDATERT 1.9.2014 kl 07.02.

Vi er blitt gjort oppmerksomme fra en i kommentarfeltet at det ikke finnes noen beskrivelse på gjerningsmannen i artikkelen det er lenket til. Dette er korrekt. Den detaljerte beskrivelsen av gjerningsmannen sto i originalartikkelen som ble skrevet av journalist Eleanor Harding i Daily Mail, da artikkelen først ble publisert den 27 august, kl. 11.55.

Beskrivelsen av gjerningsmannen ble så fjernet i en oppdatering av artikkelen den 28. august, kl. 10.04. Uvisst av hvilken grunn. Men denne beskrivelsen finnes fremdeles på nettavisen London Evening Standard, og gjengis her, i tilfelle den også skulle bli fjernet:

Stille i norske medier

Ingen norske medier har omtalt denne saken, selv om det er en av de mest omtalte sakene i britiske medier de siste dagene og bildet av den forslåtte kvinnen er delt titusenvis av ganger på sosiale medier.

Exit mobile version