Site icon Lykten

Seks av ti barn født i London har utenlandske mødre

I ett av Londons sykehus var nesten fire av fem fødende mødre født i utlandet, og i to andre var tallet over 70 prosent.

Over hele landet ble over 28 prosent av babyene i 2016 født av utenlandsfødte mødre, opp fra litt over 11 prosent i 1990, ifølge det britiske statistiske sentralbyrået. Nivåene er høyere i London fordi en stor del av innvandrerfamiliene bosetter seg i hovedstaden, skriver Daily Mail. I sykehuset med den høyeste andelen av babyer født av utenlandske mødre, Northwick Park i Nordvest-London, utgjorde de 4,031 av 5117 fødsler.

Det statistiske sentralbyråets tall skiller ikke mellom mødre som bor i Storbritannia og de som er på besøk fra utlandet, som kan falle inn i kategorien helse-turister. Sykehusene i London er ifølge Mail Online blant de sykehusene som deltar i et tre måneders forsøk hvor pasienter kan bli bedt om å vise bevis på identitet, for å hindre at utenlandske feriegjester misbruker gratis helsetjenester.

Den nye statistikken over babyer født av utenlandsfødte mødre, kommer etter tidligere tall fra ONS som viste at i noen områder i London stod de for over tre fjerdedeler av fødslene. I East London borough of Newham i 2014 ble mer enn tre fjerdedeler av babyer – 77 prosent – født av mødre som var født utenfor Storbritannia, skriver den britiske avisen. I det året var de fleste utenlandsfødte mødre som fødte i Storbritannia fra Polen, etterfulgt av Pakistan og India.

Økningen i antall babyer med utenlandsk fødte mødre har delvis kommet fordi fruktbarhetsgraden blant innvandrere er høyere enn for britiskfødte kvinner. Selv om fruktbarhetsgraden blant utenlandskfødte kvinner falt i 2015, kan en innvandrer forvente å ha 2,08 barn. For britiske fødte kvinner var det tilsvarende tallet. 1,76.

Exit mobile version