Site icon Lykten

SJOKKNYHET: «George Floyd døde av overdose» – ikke politivold

Dødsfallet til George Floyd ble startskuddet for raseopptøyer og omfattende plyndring, branner, mishandlinger, drapsforsøk og drap på uskyldige fra blant annet de voldelige marxistiske rasebaserte identitetsbevegelsene Antifa og Black Lives Matter.

Narrativet har vært at George Floyds død utgjør en del av en utbredt strukturell rasisme innen det amerikanske politiet og samfunnet. Påstandene har blitt underbygget av massemedia i USA og Vesten, og fra den politiske venstresiden.

Ifølge Newsweek sier advokaten til en av politibetjentene som var involvert i pågripelsen av George Floyd at han døde av en overdose av det narkotiske stoffet Fentanyl. Dette etter at Floyd skal ha brukt en falsk pengeseddel i en butikk som førte til anmeldelsen fra butikkeieren og pågripelsen kort tid senere.

Joe Biden og Demokratene i USA forsøker nå å vinne presidentvalget med George Floyds bror som støttespiller. I en tale på partiets landsmøte uttalte han blant annet det nå er viktig å videreføre George Floyds minne og arv.

En film fra kroppskameraet til en av politimennene som arresterte Floyd og ble lekket ut til media, viser pågripelsen i hovedsak går rolig for seg. Tvert imot gjør politimennene alt for at Floyd skal samarbeide. Filmen gir heller ingen støtte til påstandene om at politiet på noen måte har oppført seg rasistisk.

Det har tidligere fremkommet at Floyd i forbindelse med pågripelsen hadde høye nivåer av ulike narkotiske preparater, deriblant fentanyl i kroppen da han døde. Det har også fremkommet at Floyd led av en alvorlig hjertefeil.

Ifølge advokaten Earl Gray viser filmen fra politiets kroppskamera at George Floyd hadde «en hvit flekk» på siden av tungen som var borte ved et senere tidspunkt. Advokaten påpeker at 2 milligram med fentanyl er en dødelig dose.

Om de nye opplysningene stemmer som nå kommer ut fra en obduksjonsrapport innebærer det at narkotikaen var dødsårsaken, ikke politiets rutiner som Floyd ble utsatt for i forbindelse med pågripelsen.

Det er i ett innlegg foran dommeren som advokaten Earl Gray opplyser at hans klient, eller de andre politibetjentene ikke gjorde noen feil i forbindelse med pågripelsen og George Floyds påfølgende død. Istedenfor var det Floyd selv som gjennom å innta en dødelig dose av det svært farlige stoffet fentany forårsaket sin egen død.

Earl påpeker også at George Floyd i den løslatte filmen klager over at han ikke kunne puste lenge før han ble lagt i bakken. Årsaken til pusteproblemene skal derfor være forårsaket av den høye mengden narkotika med påfølgende overdose og ikke politiets håndtering av ham. 

«Alt han hadde behøvd å gjøre var å sitte i politibilen, likt med alle andre mistenkte når de blir pågrepet. Mens han forsøkte å unngå pågripelse overdoset George Floyd på fentanyl, helt på egen hånd. Med tanke på hans rusnivå burde han i beste fall ha hatt pustebesvær», skriver Gray.

Han fortsetter:

«George Floyds egenrådighet ved å ikke følge instruksjonene og ordrene, sammen med hans overdose bidro til hans egen død».

Fentanyl var en av de narkotiske stoffene som ble funnet i kroppen til George Floyd i forbindelse med obduksjonen, som ble offentliggjort i juni.

På sosiale medier er folk nå opprørte og sinte etter løslatelsen av filmen fra kroppskameraet og obduksjonsrapporten som viser at Floyd mulig overdoset på narkotiske stoffer under pågripelsen.

Les også: Tre sorte politimenn siktet for drap på sort mann – massemedia og BLM er ingen sted å finne

Det var britiske Daily Mail som løslot hele filmen fra politiets kroppskamera, der amerikansk massemedia tidligere kun løslot små deler av den, som passet den politiske vinklingen man ønsket for å hisse opp befolkningen og vinne billige politiske poeng.

«Media var fremgangsrike. De spilte på våre følelser og vi spiste opp deres ord. Manipulasjon», sier en Twitter-bruker.

«Hvor mange liv gikk tapt eller ble ødelagt av George Floyd-løgnen som media spredte?», sier en annen.

«I to måneder har våre byer blitt brent ned til bakken på grunn av narrativet om George Floyd. Når vi nå ser kroppskameraet vet vi at det var et gigantisk mediebedrageri», skriver politikeren DeAnna Lorraine.

«Takk, britiske media! Daily Mail slipper kroppkamerafilmen fra George Floyd. Ikke bra for aktor. Floyd gråter av smerte før noen i det hele tatt rører ham; politiet vet at han er høy på narkotiske stoffer; Floyd sier at han ikke kan puste når han står og puster», skriver Ann Coulter.

Hvis det nå viser seg under rettssakene og dommene som kommer etter George Floyd saken at Floyd døde av en overdose og ikke politiet pågripelse, samt at media har løyet og manipulert hendelsen for egen vinning, så står vi ovenfor en gigantisk oppvask av venstresiden og massemedias løgner, med påfølgende alvorlige konsekvenser.

Det kan i beste fall bli snakk om erstatningskrav i milliardklassen, fra byer, bedriftseiere og familiene til de som ble skadet og mistet livet under opptøyene. I verste fall kan hele mediehus falle sammen og tusenvis av journalister og arbeidere kan miste jobben.

Historien massemedia ikke har vist – en forklaring på politiets håndtering av George Floyd

Mange kan se på videoen fra Minneapolis og pågripelsen av George Floyd og si at politiet overreagerte når de holdt ham nede i åtte minutter. Det kan være sant og en sak politiet må se nærmere på da de trener opp sine betjenter ute i feltet. Men her er en video fra  2019, som viser hvordan en afroamerikansk mann overdoser på et narkotisk stoff på en buss. Da brannvesen og politiet ankommer plassen og redder livet hans, viser det seg etterhvert at den eldre mannen som får respekt og tid til å forklare seg, har en pistol gjemt i buksen. Det som skulle være et livreddende oppdrag ble alt annet. Tilbake lå en død brannmann, skutt og drept av den afroamerikanske mannen. En brannmann som hadde reddet livet hans bare minutter tidligere.

Dette er hva politiet og utrykningstjenester i USA må jobbe med hver dag. Opptil fire ganger så mange politimenn ble skutt og drept av kriminelle enn afroamerikanere ble skutt av politiet i 2019. Og dette er hva som kan være årsaken til at politiet er på vakt og mulig bruker mer makt eller vold enn de normalt ville ha brukt når man kommer over mennesker ruset på narkotika.

Exit mobile version